19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Povestea înfiorătoare a crimei din str. Furnaliştilor, din a treia zi de Crăciun
Povestea înfiorătoare a crimei din str. Furnaliştilor, din a treia zi de Crăciun

Furios în urma unui scandal cu soţia, care îl părăsise de circa 3 luni de zile, un gălăţean de 35 de ani a sugrumat-o, în apartamentul închiriat în care locuiau. A sunat apoi la 112. 
”Am fost sesizaţi pe 112 de către un bărbat că şi-a bătut sotia şi ca o lasă în apartament lăsând uşa deschisa. Echipajul a găsit o femeie fără semne vitale, în vîrstă de 30 de ani, cu câteva urme de agresiune la nivelul gâtului. La verificare s-a stabilit că decesul se produsese cu mai mult de o ora în urmă“, a precizat dr. Mihai Polinschi, director medical SAJ Galaţi. 
Cei doi soţi locuiau cu chirie într-un apartament de pe strada Furnaliştilor din municipiul Galaţi. 
”A fost poliţia, procuratura, că au găsit-o ştrangulată. Soţul a ucis-o din gelozie cică. Ea plecase de la el şi a ademenit-o şi a adus-o în casă, a strangulat-o a, omorât-o. El a intrat în depresie că ea a plecat“, a spus Iosif Murariu, unul dintre vecini. 
Toţi vecinii îi descriu pe cei doi soţi ca fiind extreme de politicoşi. Nu au auzit certuri la ei în casă cât au fost împreună, iar fetiţele, de 9 şi 10 ani, erau politicoase şi bine îngrijite. 
Marin Lupaşcu, vecinul de lângă apartamentul în care s-a comis crima, povesteşte: ”Oameni foarte respectuoşi amândoi. Vorbeau frumos cu toată lumea, aveau doi copii. Două fete. Ea le ducea mereu la scoală. Nu am.auzit niciodată ceartă. Ea era plecată de acasă de vreo 3 luni de zile. L-a părăsit, asta e ce am auzit de la el“. 
Bărbatul a fost găsit de poliţişti în alt cartier. Le spusese rudelor că oricum vrea să se predea. 

”Aflându-se în locuinţa comună din municipiul Galaţi a exercitat pe fondul unui conflict spontan acte de violenţă respectiv sugrumat asupra soţiei sale în vârstă de 30 de ani provocându-i astfel decesul. Suspectul a motivat acţiunile sale prin aceea ca avea frecvente neînţegeri cu soţia pe fondul faptului că aceasta dorea să îl părăsească”, a precizat  procuror Ovidiu Gheorghe Zaharia din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. 
Bărbatul a fost reţinut 24 de ore pentru uciderea unui membru al familiei. 
”Vă daţi seama că regret. Nu am vrut să o omor. M-am certat cu ea. Nu am mai suportat. Mi-a distrus familia. Mi-a distrus copiii. Ce să mai fac? A luat-o familia ei şi a dus-o la produs şi eu am ţinut-o acasă 10 ani de zile“, explică Victor Anatoschi, gălăţeanul de 35 de ani care, în a treia zi de Crăciun, şi-a ucis soţia, pe Lăcramioara.  
Cele două fetiţe, de 9 şi 10 ani, sunt acum în grija rudelor.
Bărbatul este acuzat de comiterea infracţiunii de omor împotriva unui membru al familiei. Cei doi erau încă căsătoriţi, chiar dacă, în 2019, femeia ar fi depus o cerere de divorţ, dar pe care se pare că o retrăsese.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite