Primăria se pregăteşte să modernizeze cu fonduri europene Şcoala nr. 28 Recomandat

Luni, 09 Iulie 2018 16:45
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilerii locali au aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare care s-a desfăşurat luni, 09 iulie 2018, indicatorii tehnico-economici ce vor sta la baza proiectului european prin care se va investi în modernizarea şi reabilitarea Şcolii Gimnaziale nr. 28 "Mihai Eminescu". Aceasta este doar una dintre cele 13 instituţii de învăţământ pentru care Primăria municipiului Galaţi a depus sau va depune proiecte în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) pe două axe de finanţare: Axa Prioritară 3 Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon şi Axa Prioritară 10 - Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale Prioritatea de investiţii 10.1b - Apel dedicat învăţământului obligatoriu (7 Regiuni).

Unităţile de învăţământ în care se vor investi bani europeni pe Axa 3 sunt Şcoala nr. 3 şi Şcoala nr. 22 pentru care contractele de finanţare au fost deja semnate. Pentru Şcoala Gimnazială "Iulia Haşdeu", proiectul a fost depus în luna mai 2018, aflându-se în faza de precontractare, iar pentru Liceul Tehnologic "Anghel Saligny", proiectul a fost depus pe 05 iulie a.c. aflându-se în faza de evaluare. Şi pentru Liceul Teoretic "Dunărea", Şcoala Gimnazială nr. 17, Şcoala Gimnazială "Gheorghe Munteanu" au fost depuse proiecte tot în luna iulie a acestui an, aflându-se toate în faza de evaluare.

Tot în anul 2018, Primăria municipiului Galaţi a depus deja proiecte, dar pe Axa Prioritară 10, pentru Şcoala Gimnazială "Mihail Sadoveanu", Şcoala Gimnazială nr. 33, Şcoala Gimnazială "Grigore Teologul", Şcoala Gimnazială "Ştefan cel Mare" (nr. 13), Şcoala Gimnazială "Dan Barbilian" şi Şcoala Gimnazială nr. 28.

"Pentru două şcoli deja am semnat şi continuăm acest proces de reabilitare şi sporirea confortului în aceste şcoli care au intrat în astfel de proiecte. Avem speranţa că şi acest proiect va fi unul cu o finalitate fericită şi anume de a semna contractul de finanţare în viitorul foarte apropiat şi de a da drumul la licitaţiile de contractare a lucrărilor efective pentru reabilitarea Şcolii 28", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

După ce toate contractele de finanţare vor fi semnate, investiţia totală în cele 13 şcoli din municipiul Galaţi se va ridica la peste 76 milioane de lei, adică aproape 17 milioane de euro.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu