20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primele maşini electrice ajung în parcul auto al Primăriei Galaţi
Primele maşini electrice ajung în parcul auto al Primăriei Galaţi

Administraţia Fondului pentru Mediu - AFM a aprobat cererea de finanţare depusă de către Primăria municipiului Galaţi pentru 15 ecotichete în valoare de 1.800.000 de lei. Sunt primele maşini electrice care vor ajunge în parcul auto al municipalităţii. „Continuăm pe linia unui transport nepoluant, iar Primăria oferă acum încă un exemplu de bună practică. Suntem în topul oraşelor la capitolul staţii pentru maşinile electrice şi am achiziţionat în ultimii ani doar mijloace de transport noi şi eco-friendly. Şi nu ne oprim aici!”, declară edilul Ionuţ Pucheanu.

Astfel, un număr de 15 maşini electrice ar urma să ajungă la Primăria Galaţi, după parcurgerea tuturor etapelor legale, inclusiv în ceea ce priveşte semnarea contractului de finanţare. Este vorba despre Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024. "La Galaţi au fost deja instalate 46 de staţii pentru încărcarea maşinilor electrice, iar prin proiectele câştigate deja prin PNRR vom ajunge în perioada următoare la un total de aproape 200 de astfel de staţii. Pentru acest program privind instalarea de staţii pentru maşinile electrice, Primăria municipiului Galaţi a primit anul trecut trofeul „Best Electric City”", transmit reprezentanţii Primăriei Galaţi.

În prezent, în municipiul Galaţi sunt înregistrate 3.007 maşini electrice şi hibrid. Dintre acestea, 499 sunt full-electric şi 2.508 plug-in hybrid. "Primăria municipiului Galaţi a atras deja, prin PNRR, pentru transportul public în comun fondurile necesare pentru 62 de mijloace de transport noi şi nepoluante, autobuze electrice (42), tramvaie (10) şi microbuze electrice (10), care vor ajunge la Galaţi în perioada următoare. Pe străzile oraşului circulă deja 105 mijloace noi de transport, achiziţionate în anii precedenţi. Este vorba despre primele 20 de autobuze hibrid, primele 8 tramvaie noi din ultimii 30 de ani, 17 troleibuze, 40 de autobuze şi 20 de minibuze Euro 6", mai precizează sursa citată.


Articole înrudite