Primul încărcător solar din Galaţi a fost amplasat în Parcul Viva

Miercuri, 13 Noiembrie 2019 11:40
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii cărora li se descarcă telefonul sau laptopul în timp ce se află prin oraş şi au nevoie de urgentă să-şi încarce bateria terminalului, o pot face acum în Parcul Viva, unde a fost amplasat primul încărcător solar din Galaţi. Primăria Galaţi a realizat, astfel, încă un pas în direcţia dezvoltării conceptului de ”Smart City” şi pune la dispoziţia cetăţenilor în zone publice ale municipiului încărcătoare solare pentru telefoanele mobile şi pentru alte gadgeturi. Primul astfel de încărcător solar a fost amplasat în Parcul Viva şi este deja funcţional, iar alte patru vor fi montate în Grădina Publică, Orăşelul Copiilor, zona Potcoava de Aur şi zona Romarta. Este vorba despre stâlpi solari pentru încărcarea telefoanelor mobile, tabletelor sau a camerelor foto. 

Stâlpii solari sunt independenţi de reţeaua electrică, sunt prevăzuţi cu panouri fotovoltaice, acumulatori solardeep cycle, controler solar special cu pornire şi oprire automată, priză dublă usb2.1Ax3=6 fast charger şi sistem de iluminat. Aceştia pot fi echipaţi opţional cu sisteme precum: priză exterioară pentru laptopuri, trotinete, hoverboard-uri, scutere sau biciclete electrice; staţie meteo profesională; panouri LED video; routere pentru reţele Wi-Fi în spaţiile publice.

Contractul pentru serviciile de furnizare şi montare a încărcătoarelor solare, încheiat cu firma Power Pure Energy SRL, în urma licitaţiei publice organizate de către Primărie, este în valoare de 49.500 de lei, fără TVA. Conform contractului, serviciile de mentenanţă se vor desfăşura pentru perioada cât sistemele sunt în garanţie şi sunt gratuite. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu