Atenţie când alegeţi şerveţelele umede pentru bebeluşi!

Marți, 12 Noiembrie 2019 17:18
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultimii ani, foarte multe mămici folosesc şerveţele umede pentru copii din lipsă de timp, sursă de apă, sau pur şi simplu pentru că le consideră practice. Însă acestea trebuie să fie interesate despre ce fel de chimicale sunt folosite în acest tip de şerveţelele. 

Şerveţelele umede sunt foarte practice atunci când suntem în afara casei cu bebeluşii noştri. De fapt, am putea spune că sunt practice şi când suntem în casă şi oriunde cu bebeluşii. Totuşi, în viaţa de zi cu zi şi acasă, apa şi prosoapele de spălat sunt cea mai bună opţiune când vine vorba de schimbarea scutecelor. InfoCons (www.infocons.ro) - Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor a publicat un comunicat prin care atrage atenţia asupra acestor produse. Iată ce sfaturi au specialiştii: 

Şerveţelele umede pentru bebeluşi pot conţine parfum

Şerveţelele umede pot conţine parfum sau extracte din plante asociate cu riscul la alergii. Riscul de a dezvolta alergia la parfum creşte cu atât mai mult cu cât copilul este expus la aceste ingrediente.Copii de vârstă fragedă pot dezvolta această alergie la parfum foarte uşor, o sensibilitate care îi va urmări toată viaţa. 

Şerveţelele umede pentru bebeluşi nu sunt pentru uz zilnic

Expresia „uz zilnic” poate fi scrisă pe pachetele de şerveţele umede. Poate fi chiar menţionat pe pachet că sunt „gentile” sau „curăţă ca apa”. Totuşi, şerveţelele umede pentru bebeluşi ar trebui considerate ca şi produse cosmetice care lasă ingrediente pe pielea bebeluşului. Ingrediente despre care cercetătorii ştiinţifici nu ştiu chiar totul.

Cel mai recomandat este folosirea prosoapelor şi a apei când sunteţi acasă, atunci când schimbaţi scutecul copilului sau îi ştergeţi pe mâini sau pe faţă.

În concluzie, dragi mămici, şerveţelele umede ce conţin chimicale nedorite sunt o alternativă a apei doar atunci când călătorim sau în oricare altă situaţie unde nu este uşor accesul către o sursă de apă curată. 

 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu