09 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Protest pentru siguranţa circulaţiei pe Drumul de Centură al Galaţiului
Protest pentru siguranţa circulaţiei pe Drumul de Centură al Galaţiului

Accidentele de circulaţie soldate cu victime se tot repetă pe Drumul de Centură, în zona intersecţiei din apropierea benzinăriei OMV, gălăţenii din zonă reclamând adeseori că din cauza lipsei trotuarelor şi a semnalizării necorespunzătoare viaţa le este pusă în pericol atât pietonilor, cât şi conducătorilor auto. Pentru că administraţia locală nu a făcut nimic până acum în acest sens, societatea civilă, prin Asociaţia ”Galati, Oraşul meu”, a solicitat în scris Primăriei Galaţi de trei ori să ia măsuri pentru securizarea acestei zone prin semaforizare sau construirea unei pasarele de traversare. Până în prezent aceste solicitări nu au primit niciun răspuns.
Îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă, reprezentanţii Asociaţiei ”Galati, Oraşul meu” au hotărât organizarea unui protest paşnic, în data de 11 iunie, prin organizarea unui marş ce va avea loc fără deplasare, între benzinaria MediaTrans şi intersecţia cu Podul Viaduct, pe care se va face dreapta pentru defluire.
”Intervalul orar în care va avea loc marşul este 12.00 - 12.30 şi vom avea 30 de minute la dispoziţie să ocupăm banda 1 fără a bloca intersecţiile pe segmentul de mai sus. Vom protesta paşnic, prin aprinderea avariilor! Drumul de Centură este o 'oază' pentru accidentele rutiere cu victime, peste 37 în ultimul an, soldate cu victime omeneşti. Vrem un drum securizat, cu intersecţii semaforizate (sensuri giratorii), staţii de autobuz sigure şi trotuare pe unde se poate circula în siguranţă!”, au precizat organizatorii atât pe pagina evenimentului creat pe o reţea de socializare, cât şi prin vocea reprezentantului asociaţiei, George Nica, care a mai spus că se doreşte a fi un protest paşnic şi că în forma iniţială solicitarea a fost făcută pentru aprobarea unui marş auto care să meargă pe ruta intersecţia B-dului Brăilei cu Drumul Viilor până la sensul giratoriu de la Talcioc şi revenirea, tot în marş, la locul de pornire. ”După analizarea solicitării noastre, s-a decis că propunerea noastră nu poate fi aprobată în această formă, motivându-se că se doreşte ca protestul nostru să nu blocheze traficul. Ni s-a dat aprobare să protestăm, pentru o jumătate de oră, prin staţionare pe prima bandă, între Strada Viaduct şi Benzinăria Mediatrans. Vom respecta decizia lor, dar vom continua să organizăm periodic şi alte acţiuni de protest, până când cei responsabili vor lua măsurile necesare astfel încât zona să devină sigură”, a spus reprezentantul Asociaţiei ”Galati, Oraşul meu”, George Nica.

Articole înrudite