18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Remiza de despărţire?
Remiza de despărţire?
Puţinii suporteri ai Oţelului care s-au încumetat să înfrunte canicula au avut o seară de sâmbătă tristă. Favoriţii lor i-au dezamăgit încă o dată şi nu au reuşit să le ofere prima victorie. Oţelarii porneau ca favoriţi în confruntarea cu lanterna Ligii I, Gloria Bistriţa, o formaţie nou promovată dar au avut o prestaţie lamentabilă, mai ales în prima repriză. Oarecum surprinzător, Dorinel a schimbat formula de la Tg. Jiu, dar n-a mai găsit-o pe cea câştigătoare. Gălăţenii au dominat teritorial dar au făcut-o haotic, fără pic de clarviziune. Singura ocazie periculoasă s-a consumat în min.22, când Pena a pivotat iar şutul lui Giurgiu a fost respins de Dolha. Apoi, peste şase minute, oaspeţii au beneficiat de un penalti, uşor acordat la duelul Ljubinkovic - Romario, dar aşa cum se spune s-a arătat pricina şi Brăneţ a respins execuţia lui Predescu. Râpă a gafat în min. 29, l-a scăpat pe Markisio, care a profitat şi l-a executat pe Brăneţ. Cu forţe proaspete după pauză, Neagu, Viglianti sau Stromajer, ai noştri s-au năpustit în careul bistriţean şi au forţat. O fază controversată a fost cea din min.59, când Viglianti a fost tras în careu dar centralul Haţegan a lăsat jocul să continue. Presiunea s-a concretizat în min. 64, când Stromajer a restabilit egalitatea, transformând o lovitură liberă de la 18 metri. După cinci minute, Jaka i-a pasat lui Pena, dar şutul acestuia din întoarcere a ţintit bara. Gloria a replicat pe contraatac, dar într-un final fierbinte tot gălăţenii au ratat şansa victoriei prin Neagu sau Inkango, în prelungiri.
Declaraţii:
Jaka Stromajer - jucător Oţelul: „Am aşteptat mult acest gol, primul la Oţelul, nu ştiu cât de valoros este, eu sincer am vrut să câştigăm trei puncte. Sunt bucuros pentru gol, pe care-l dedic familiei mele”.
Nicolae Manea - antrenor Gloria: „Mă aşteptam la o partidă foarte grea, jucam împotriva unei foste campioane, o echipă mult mai omogenă decât noi, şi, de ce nu, zic eu, şi mai valoroasă. Noi veneam ca echipa de pe ultimul loc, cu un singur punct. Ar fi nedrept să nu mă mulţumească acest punct dar eu zic, cu puţină şansă puteam câştiga trei puncte. Prima repriză consider că am dominat-o, iar în cea de-a doua Galaţiul a venit peste noi, Dorinel a întărit atacul şi noi a trebuit să ne închidem. Un rezultat echitabil”.
Dorinel Munteanu - antrenor Oţelul: „Am făcut un meci foarte slab, atât în prima, cât şi în cea de-a doua repriză, chiar dacă am egalat dintr-o fază fixă. Suntem într-o criză profundă, consider că este vorba de un blocaj psihologic la nivelul jucătorilor, pentru că una facem la antrenamente şi alta la joc. Am obţinut un punct nemeritat după ce am arătat, nu pot să fiu decât dezamăgit, dar viaţa merge înainte”.
O despărţire „amiabilă” ?
Situaţie fără precedent în epoca Dorinel Munteanu. Oţelul a ajuns la cinci jocuri fără victorie şi tensiunile apărute de câteva etape între conducerea tehnică şi cea administrativă par să explodeze. „Munti” a răbufnit la finalul partidei cu Gloria Bistriţa: „Aştept să vorbesc cu cineva de la club, nu ştiu cine conduce acum, eu aş prefera să discut cu cine a condus clubul (n.r. - Marius Stan) fiindcă au fost nişte momente delicate şi aşa nu mai pot să lucrez. Este clar că principalul vinovat eu sunt, mi-am asumat tot timpul responsabilitatea pentru rezultate. Vreau să discut urgent cu conducătorii clubului, actuali sau foşti, să vedem ce este de făcut pentru echipă. Aş putea pleca, dacă se consideră că sunt vinovat, nu pot să fac rău echipei pe care am condus-o trei ani şi jumătate, dar trebuie s-o fac conform contractului şi înţelegerii pe care am avut-o. Vreau să se rezolve repede situaţia  şi să se ia o decizie corectă. Să fie clar: eu nu-mi voi da demisia, totul trebuie să se facă conform contractului, pe cale amiabilă; dacă se vrea cu scandal, va fi scandal, deşi nu-mi doresc”.
Pentru prima dată de când a devenit primarul Galaţiului, Marius Stan nu a fost prezent în tribunele stadionului Oţelul, parcă prevăzând că ceva rău se va întâmpla. Referitor la acest subiect, edilul ne-a precizat în exclusivitate: „Nu am ajuns la meci, dar am auzit şi eu ce s-a întâmplat. Ştiu că băieţii şi-au primit salariile şi toate drepturile la zi, nu înţeleg unde e problema. Trebuie să dăm cu toţii dovadă de bărbăţie, o demisie este o chestiune de onoare, se poate face doar unilateral. Acest lucru se poate face pe cale amiabilă, cu strângeri de mână, mulţumiri şi fără resentimente, dar ne despărţim fără să ne mai gândim la termenii financiari”. Antrenorul principal al Oţelului mai are contract cu gruparea roş-alb-albastră încă un an.
Oţelul Galaţi - Gloria Bistriţa 1-1 (0-1)
stadion „Oţelul”; Spectatori: 3.000
Au marcat: Jaka Stromajer (min. 64), respectiv M.Moraes (min. 29)
Formaţii:
Oţelul Galaţi: Brăneţ - Râpă, Benga, Perendija, Ljubinkovic - Filip (min. 46 Neagu), Giurgiu – Iorga (min. 46 Viglianti), Inkango, Buş (min. 60 Stromajer) – Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Gloria Bistriţa: Dolha - Peteleu, Tudose, Kanon, Cafasso – Anton (min. 73 Enescu), Romario - Ayza, Predescu (min. 66 Layo), Markisio - Curtuiuş (min. 57 Feher).
cartonaşe galbene: Benga (min.15), respectiv Curtuiuş (min.39), Ayza (min.60), Romario (min.71), Tudose (min.77)
Arbitri: Ovidiu Haţegan (Arad)
Asistenţi: Zoltan Szekely (Baia Mare) şi Octavian Şovre (Oradea)


Articole înrudite