16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şi-a tăiat gâtul cu o lamă, dar, cum nu a reuşit să moară, s-a aruncat apoi pe geam, de la etajul doi din secţia Reanimare a Spitalului de Urgenţă. A fost salvat şi de data aceasta. E povestea lui Geanin, un gălăţean de 24 de ani care acum e în stare gravă în spital, unde a fost salvat a doua oară de la moarte. Geanin nu mai are de două luni un loc de muncă şi tot de atunci locuieşte împreună cu tatăl său într-o maşină abandonată într-o parcare din zona străzii Nae Leonard. El era internat de sâmbătă în secţia Reanimare a Spitalului de Urgenţă Galaţi, de unde s-a aruncat luni dimineaţă de la etajul 2 din secţia unde era tratat. Bărbatul a fost internat în Reanimare după ce încerase să îşi taie gâtul cu o lamă de ras în maşina abandonată în care locuieşte împreună cu tatăl său.
„De supărare şi-a tăiat gâtul. Am mai muncit şi eu şi el la o firmă de adunat gunoaie, chiar ne-am luat şi gazdă, dar am rămas fără loc de muncă şi acum stăm de 2 luni în maşina abandonată. De faţă cu mine şi-a tăiat gâtul, dar acum nu mă asteaptatm să se şi arunce pe geam”, spunea Paul Pelipcenco, tatăl lui Geanin. Bărbatul şi-a pierdut soţia acum 2 ani şi de atunci au început şi problemelecu locuinţa.

Doi asistenţi au încercat să îl oprească

„Aleluia, mamă, vin la tine!”, ar fi strigat tânărul de 24 de ani în momentul în care s-a aruncat pe geamul secţiei unde era internat.
„Am văzut că se ridică şi o ia spre geam. Nu înţeleg cum de s-a dezlegat. Era foarte puternic, am ţipat după ajutor, a mai venit o colegă, care s-a ţinut şi ea de el, dar nu am reuşit. Ne-a scăpat din mână, practic”, spuneau Ion Marin, unul dintre cei doi asistenţi care s-au chinuit să îl oprească.
„În 20 de ani nu am pătuţ aşa ceva. Am reacţionat instinctiv. Nu îmi vine să cred că pur şi simplu mi-a scăpat din mână”, spunea şi Geanina Grecu, celălalt asistent care a încercat să îl prindă pe bărbatul care s-a aruncat pe geam. ,
„n urma impactului, bărbatul a suferit o fractură de bazin şi un traumatism cranio-cerebral. Era asigurat şi sedat în momentul în care s-a aruncat. Pur şi simplu nu ne dăm seama cum s-a dezlegat. După două tentative de suicid, cazul acesta va trebui să ajungă pe mâna specialiştilor de la Psihiatrie”, a precizat dr. Nicolae Bacalbaşa.
La nivelul spitalului a început o anchetă internă.


Articole înrudite