19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Salariile siderurgiştilor ar trebui majorate!”
„Salariile siderurgiştilor ar trebui majorate!”
Declaraţia îi aparţine liderului sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, care a adus şi argumente în acest sens. Potrivit declaraţiei liderului sindical, faptul că volumul exporturilor Combinatului a crescut anul acesta substanţial comparativ cu anul trecut este un argument că ar trebui să existe fonduri pentru acordarea unor creşteri salariale în urma finalizării negocierilor pe marginea actualului Contract Colectiv de Muncă, negocieri care se află în plină desfăşurare.
„Dacă exporţi mai mult, acest lucru înseamnă venituri mai mari şi după părerea mea înseamnă că este greu de crezut că nu se obţine niciun câştig. După informaţiile mele, unele produse sunt exportate prin intermediul unor firme offshore iar preţul lor trecut în devize este mai mic decât real deoarece ele sunt trecute în acte la o altă calitate decât cea reală”, ne-a declarat liderul sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber.
Potrivit datelor comunicate revistei Capital de Institutul Naţional de Statistică (INS), 18,4% din exporturile realizate de România au fost efectuate de doar zece companii. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, vânzările în străinătate ale primilor zece exportatori sunt în creştere cu 1,3%, de la 6,087 miliarde de euro la 6,165 miliarde de euro. Raportat în lei, exporturile primilor zece exportatori sunt mai mari cu 6,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, se arată într-un articol publicat în revista Capital. Perioada luată în calcul este ianuarie-septembrie 2012 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011.
Următoarea şedinţă de negociere, pe 14 ianuarie
Reamintim că următoarea şedinţă de negociere a Contractului Colectiv de Muncă va avea loc pe data de 14 ianuarie, când va fi interesant de văzut dacă administraţia îşi va menţine punctul de vedere legat de păstrarea salariilor în condiţiile în care reprezentanţii salariaţilor au cerut o creştere salarială de 8,5% iar reprezentanţii desemnaţi de Federaţia Sindicală CN Metal au cerut o creştere de 5,5% a salariilor precum şi menţinerea actualului sistem de acordare a bonusului şi creşterea unei prime la 200 de lei.


Articole înrudite