25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sătenii speră ca revenirea poliţiştilor să îi mai scape de hoţi
Sătenii speră ca revenirea poliţiştilor să îi mai scape de hoţi
61 de posturi de poliţie rurală vor fi reînfiinţate şi în judeţul Galaţi după ce zilele trecute Ministerul de Interne a anunţat că este necesară luarea acestei măsuri, în toată ţara, din pricina situaţie infracţionale apărută după desfiinţare. Acum circa un an de zile toate posturile de poliţie rurală se desfiinţaseră şi în locul lor s-au organizat secţii de poliţie rurală, care cuprindeau mai multe comune. Evident că erau situaţii în care la un anumit moment nu puteai să găseşti vreun poliţist iar oamenii trebuia să se ducă la Galaţi sau la Tecuci sau să aştepte singurul poliţist care mai trecea câteva ore prin comună. Acesta oricum nu făcea faţa nivelului de muncă, aşa că în multe comune se înfiinţaseră, prin primarii, servicii de supraveghere, cu localnicii, dar care, nici ele, nu erau la fel de eficiente. La Piscu oamenii se plângeau că doar cu un poliţist care nu putea sta mereu au avut probleme cu hoţii.
„Noi aici mai aveam un poliţist, dar care nu putea să facă faţă. Am avut şi noi pază de la Primărie dar parcă altfel e să ai mereu poliţişti în sat. Este foarte bine că se întorc înapoi, să sperăm că va fi ca înainte sau poate mai bine. Am avut multe furturi de fier din sistemele de irigaţii, pe multe le-au şi distrus şi le-au vândut la fier vechi. E mai bine să ai poliţişti în sat mereu”, spune viceprimarul din Piscu, Anton Vlad.
Chiar dacă se reînfiinţează posturile de poliţie rurală, asta nu înseamnă că se vor desfiinţa secţiile de poliţie rurală care le luaseră locul.
„La nivelul judeţului Galaţi se vor reînfiinţa 61 de posturi de poliţie rurală, în vechile locaţii. Aceste posturi de poliţie rurală vor avea între trei şi cinci lucrători şi vor rămâne arondate celor 7 secţii de poliţie rurală deja existente. În schimb ponderea activităţii va fi la postul de poliţie şi nu la secţie deoarece se presupune că lucrătorii de la posturi, fiind în comune, cunosc mai bine situaţia din zonă”, a precizat Bogdan Cojocaru de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi.
Reînfiinţarea posturilor de poliţie rurală va duce la încadrarea mai multor funcţii vacante. Acestea vor fi încadrate din sursă internă, din promoţia din acest an a instituţiile de învăţământ de profil, sau cu poliţişti din alte structuri.

Articole înrudite