03 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Spice-shop deschis lângă Spitalul de Urgenţă
Spice-shop deschis lângă Spitalul de Urgenţă
Dacă tot la Spitalul de Urgenţă ajung cei care au consumat amestecuri etnobotanice, un întreprinzător gălăţean s-a gândit probabil să le scurteze drumul dintre spital şi spice-shop deschizând un stabiliment de acest gen chiar în coasta spitalului. Asta deşi există o hotărâre de Consiliu Local care interzice comercializarea de substanţe etnobotanice. Cum zona nu e doar în apropierea spitalului, dar şi a unei staţii foarte circulate inclusiv de copiii care se duc la şcoli ori licee, apariţia spice-shopului nu a fost primită deloc cu bunăvoinţă. „Am văzut cum cărau ieri rafturi. Nu e bine, nu e bine deloc. Sunt şi copii, că e şi staţie aici, şi merg la şcoală, şi în plus, să vinzi din astea lângă spital? Nu se poate”, spunea Ioana Brăilescu. Apariţia magazinului i-a îngrijorat cel mai mult pe părinţii care ştiu că ai lor copii trec prin zonă. „Am şi eu un băiat şi nu sunt deloc de acord cu asta.  Cine a mai pomenit magazin din etnobotanice la doi paşi de spital? Păi ce fac, fumează, ajung la spital şi apoi iar sunt tentaţi să cumpere?”, spunea Gheorghe Brăilescu, un gălăţean ce era în drum spre spital când a dat cu ochii de spice-shop.
Evident că şi cadrele medicale ale spitalului sunt şocate de noul magazin din vecinătate. „În ultimele două zile am tratat doi tineri intoxicaţi cu etnobotanice. Şi acum e şi magazinul acesta lângă spital. Ce să mai spun, la cum merg lucrurile mă mir că nu e magazin din acesta chiar în spital sau, cine ştie, poate într-o zi o să avem unul la Prefectură. Cred că la nivel central ar trebui să se manifeste o mai mare fermitate pentru dispariţia acestor magazine”, a declarat dr. Nicolae Bacalbaşa, de la Spitalul de Urgenţă Galaţi.
Primăria Galaţi ne-a informat că magazinul nu a solicitat acord de funcţionare. „Nu s-a solicitat acord de funcţionare pentru acest magazin. Va fi sesizată Poliţia Locală. Mai avem astfel de sesizări în oraş, aşa că se vor deplasa echipe în control, se va merge de la amenzi până la  suspendarea activităţii. În plus, există o hotărâre de Consiliu Local care interzice comercializarea acestor amestecuri de plante etnobotanice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole.

Articole înrudite