18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
«Suntem profesori, nu cerşetori!» 2.000 de cadre didactice din Galaţi au protestat în stradă (VIDEO)
«Suntem profesori, nu cerşetori!» 2.000 de cadre didactice din Galaţi au protestat în stradă (VIDEO)

Sătule să fie ignorate de guvernanţi, cadrele didactice au ieşit şi la Galaţi în stradă!

Aşa că, luni, 29 mai 2023, circa 2.000 de cadre didactice şi nedidactice s-au adunat, de dimineaţă, concret 10.30, iniţial în zona Palatului de Justiţie, iar apoi au mers în marş prin oraş până ce au ajuns la Prefectură, unde a avut loc un miting de protest.

Am 38 de ani în învăţământ, profesoară de fizică, şi pur şi simplu abia îmi acopăr cheltuielile. Sunt mulţi cu mai puţină şcoală, plătiţi mult mai mult. În plus, îmi e şi jenă, mereu iau bani de la mine, din banii casei, pentru a cumpăra materiale pentru lecţii, nu ni le deconteză nimeni. Aşa nu mai putem! Vrem respect pentru noi şi pentru şcoala românească”, a spus una dintre învăţătoarele prezente printre miile de dascăli la protest.

Suntem nemulţumiţi pentru modul în care suntem trataţi de guvernanţi! Am ieşit azi în stradă, vom fi şi mâine la Bucureşti. De joi nu a mai fost nicio negociare, nu ne-au chemat, nu ne-au mai întrebat nimic. Colegii, în şcoli, să ştiţi, sunt tot mai nemulţumiţi. În judeţul Galaţi, circa 80 la sută din cadre fac grevă”, a explicat Nicoleta Ivan, SIP Galaţi.

Oamenii şi-au strigat nemulţumirea legată de salarizare, având diverse pancarte cu mesaje precum: "Educaţia = Viitorul", "Dacă educaţie nu este, nimic nu este!", "Fără educaţie, moare orice naţie!" sau "Suntem profesori, nu cerşetori!".

VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite