23 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O afecţiune acută a unui gălăţean a fost punctul de plecare a transformării unui imobil îngrijit într-o adevărată groapă de gunoi plasată chiar în zona centrală a oraşului. Angajaţii Corpului de Control al Primăriei şi cei ai unei firme de salubrizare plus câţiva poliţişti au avut de suportat o duhoare oribilă care ieşea dintr-un imobil situat chiar pe strada Culturii.
”Noi am primit mai multe reclamaţii din partea celorlalţi locatari ai imobilului, care arătau că unul dintre proprietari, Gheorghe Moişanu, a depozitat în apartamement tot felul de deşeuri, transformând de-a lungul timpul imobilulul într-un adevărat focar de infecţie. Neigienizarea locuinţei şi neîntreţinerea acesteia reprezintă contravenţii, încălcări ale legislaţiei de sănătate publică şi a două hotârări de CL. Aceste încălcări ale legislaţiei privind sănătatea publică se pedepsesc cu amendă de 600 lei plus suportarea cheltuielilor făcute cu salubrizarea locuinţei. Este foarte mult gunoi în casă, cred că vom strânge 10 tone”, spunea Iulian Lungu, de la Primăria Galaţi.
Oamenii Primăriei au avut nevoie de soţia proprietarului pentru a putea intra să facă curăţenie în locuinţa transformată în groapă de gunoi.
”Este oribil ce e aici. Eu am plecat acum aproape un an deoarece mă bătea, nu mă mai înţelegeam cu el, aduna toate celea şi le aducea în casă. De când a avut un accident vascular s-a schimbat aşa. Nici nu ştiu ce să fac în continuare. El a plecat cu trei plase de gunoi şi e prin piaţă, aşteaptă să plece oamenii care fac curăţenie aici ca să se întoarcă iar”, spunea Gherghina Moişanu, soţia proprietarului.


Articole înrudite