29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Topul 10 benficiari de concedii medicale, dominat de bugetari
Topul 10 benficiari de concedii medicale, dominat de bugetari
În anul 2010, conform datelor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, 103 firme şi instituţii gălăţene au avut angajaţi în concediu medical. ”Faţă de anul precedent s-a remarcat o scădere a numărului de concedii medicale cu peste 40%, scădere cu atât mai evidentă după luna mai, după ce a intrat în vigoare noua legislaţie privind condiţiile de acordare a concediilor medicale”, a precizat directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, Olimpia Buzia.

Angajaţii de la Şomaj şi cei ai Spitalului Judeţean, cei mai bolnavi bugetari ai lui 2010

Primele 10 poziţiiale topului concediilor medicale ale anului 2010 este deschis de doi mari agenţi economici gălăţeni. Este vorba de ArcelorMital şi Şantierul Naval Damen Galaţi, care au avut 3.954  respectiv 1.990 certificate de concedii medicale. Numărul mare de angajaţi şi specificul activităţii explică poziţia în acest clasament. Mai bizară e poziţia 3 a topului, care este ocupată de AJOFM Galaţi, unde s-au dat anul trecut 1.820 concedii medicale şi unde numărul angajaţilor ca şi genul de activitate nu se pot compara cu primele două ocupante ale topului. Probabil că numărul mare de şomeri de anul trecut i-a îmbolnăvit prea des pe cei care au în grija lor şomerii. Poziţia 4 a topului este ocupată de Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi, cu 1.253 de concedii medicale. Spitalul are 1.800 de angajaţi iar complexitatea activităţii poate explica numărul concediilor medicale. Poziţiile 5 şi 6 ale topului sunt ocupate de alţi mari agenţi economici gălăţeni, în speţă de Vega 93 şi Arabesque, ambele cu activitate în construcţii şi amenajări şi unde, la fel, cele 731 respectiv 496 de concedii medicale nu ridică suspiciuni. De la locul şapte până la 10 avem din nou doar instituţii bugetare. Este vorba de Transurb, Apaterm, Primăria Galaţi şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecşia Copilului Galaţi, fiecare având în jur de 400 de concedii medicale.
La polul opus, bugetarii cu cele mai puţine certificate de concediu medical sunt cei de la Garda Naţională de Mediu, cu 55 de concedii medicale, şi Agenţia Locală pentru Protecţia Mediului, cu 54 de concedii medicale.

Articole înrudite