20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trei morţi după ciocnirea unui camion cu o ambulanţă
Trei morţi după ciocnirea unui camion cu o ambulanţă
Moartea a lovit în plin la Barcea. Trei oameni care se aflau într-o ambulanţă - şoferul Virgil Damian, de 48 de ani, asistenta Geta Tonea, de 54 de ani, şi un pacient de 82 de ani - au murit după ce salvarea a intrat într-un camion încărcat cu 40 de tone de fier vechi. În ambulanţă se afla un pacient de 82 de ani care se automutilase tăindu-şi urechea şi urma să ajungă la spitalul Tecuci. Şoferul ambulanţei a intrat neregulamentar în depăşirea unui camion, a lovit o autoutilitară şi apoi a intrat în vehiculul greu. Resturile maşinilor implicate în accident s-au împrăştiat peste tot. „S-a auzit o bubuitură puternică şi am oprit maşina, să văd ce se întâmplă. Am văzut nenorocirea. Asistenta mai respira, dar şoferul şi pacientul cred că muriseră. Am încercat să îi ajutăm, dar nu mai aveam cum. S-au dus”, spunea Cristinel Gheorghiţă, martor. După impact, şoferul şi pacientul mai trăiau, dar s-au stins în câteva minute. Asistenta în vârstă de 48 de ani a intrat în comă şi a fost dusă cu un echipaj SMURD la Spitalul de Urgenţă Galaţi. La nici o oră a decedat şi ea, deşi medicii UPU-SMURD s-au luptat în tot acest timp să o salveze. „Am încercat să îi salvăm viaţa. Am resuscitat-o, dar nu am mai reuşit să o salvăm. Avea leziuni foarte grave”, a precizat dr. Angel Trifan, medica coordonator UPU-SMURD Spitalul de Urgenţă Galaţi.
Martorii accidentului sunt şocaţi. Presimţindu-şi sfârşitul, şoferul de pe ambulanţă a cerut o lumânare, dar nu i s-a putut da deoarece era pericol de incendiu, spunea Costică Druţă, alt martor. Nepotul pacientului decedat regretă acum că şi-a lăsat ruda cu ambulanţa. „Mai bine îi coseam eu urechea cu sârmă, dacă ştiam că se va întâmpla asta. Să moară aşa...”, spunea Sorin Tănase, nepotul decedatului.
Directorul ambulanţei gălăţene spune că nu îşi explică cum de s-a întâmplat tragedia, deoarece şoferul, în vârstă de 48 de ani, era cunoscut a fi unul prudent. Şi acum purta centura. „Erau angajaţi vechi. Erau printre cei mai buni. Nu înţeleg cum de s-a întâmplat asta”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.
Poliţia Rutieră susţine că este vina şoferului ambulanţei. „A intrat într-o depăşire neregulamentară şi nu avea, din spusele martorilor, nici semnalele luminoase şi acustice aprinse”, a precizat cms. Bogdan Carp, de la Poliţia Rutieră Galaţi. Accidentul este eveniment de muncă, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă a început ancheta. În urma accidentului, pe ambele sensuri s-au format cozi, automobilele fiind redirecţionate.


Articole înrudite