25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un caz miraculos! Mărturii emoţionante ale pacientei de 100 de ani de la Galaţi - GALERIE FOTO
Un caz miraculos! Mărturii emoţionante ale pacientei de 100 de ani de la Galaţi - GALERIE FOTO

Cu o fractură a celui mai mare os din corp, o gălăţeancă de 100 de ani a ajuns la spital. Deşi, uneori, în astfel de situaţii, din cauza unor complicaţii, nu se ajunge la operaţie, acum lucrurile au stat altfel. A fost imediat operată şi... operaţia a reuşit!

Doamna, care are 100 de ani, a fost marţi, 19 septembrie 2023, externată. Poate şi pentru că a făcut gimnastică mereu, are un status de invidiat. "Am ieşit din baie, m-am împiedicat şi mi-am rupt piciorul. Acum mă simt bine, să văd ce e cu piciorul. Ştiu că voi avea nevoie de recuperare, gimnastică. Eu am fost casnică, dar gimnastică am făcut toată viaţa, că şi nepoata mea spunea: «Mama (adică fetei mele), mamaia e în camera ei şi face gimnastică pe jos, pe covor!». Am făcut mereu gimnastică, aşa cum am fost învăţată la şcoală, pe vremea mea", spunea doamna Gica Butunoi (foto sus/jos ↑↓), la externare.

Medicii sunt mai mult decât încântaţi de evoluţia "rarei" paciente, dar spun, că şi faptul că nu a avut osteoporoză, sau alte boli de oase, a ajutat. "S-a internat o pacientă, cu vârsta de 100 de ani, la data respectivă, diagnosticul a fost fractură supracondiliană femur stâng (foto jos ). Pacienta a avut nevoie de operaţie, efectuându-se osteosinteză, şi anume, fixarea fracturii cu placă specială şi şuruburi, iar acum, are o stare foarte bună, se mobilizează, fiind externată la domiciliu, urmând o perioadă de recuperare. De remarcat, starea psihoemoţională foarte bună a pacientei, dar şi faptul că nu avea osteoporoză, are oase atipice", a precizat Cristian Onişor (foto sus ), Spitalul Județean Galaţi.

Despre uimitorul caz al doamnei Gica Butunoi, Monitorul de Galaţi a mai relatat în articolul "O femeie de 100 de ani operată cu succes la Spitalul Judeţean Galaţi"!


Articole înrudite