23 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un singur bac mic asigură traversarea Dunării între Galaţi şi I.C. Brătianu (Tulcea)
Un singur bac mic asigură traversarea Dunării între Galaţi şi I.C. Brătianu (Tulcea)

SC Navrom Bac Galaţi SRL a anunţat că începând de vineri, 17 mai 2024, trecerea Dunării în punctul Galaţi – I.C. Brătianu (jud. Tulcea) este asigurată doar de bacul mic Poienari 2.

Traversarea Dunării cu bacul pentru vehicule şi pasageri între municipiul Galaţi şi localitatea I.C. Brătianu din judeţul Tulcea se va desfăşura din jumătate în jumătate de oră, în intervalul orar 06.00 – 22.00, cu plecare din I.C. Brătianu la ”fix” şi din Galaţi la ”şi jumătate”. 
NU se vor efectua curse non stop. Se fac excepţii de la această regulă doar în cazul în care situaţia o impune.
De asemenea, vor mai putea traversa Dunărea cu bacul pe la Galaţi doar pasagerii, bicicletele, motocicletele si autoturismele. Autovehiculele mari nu mai sunt acceptate.
Trebuie menţionat că bacul mic (feribot de 25 tone) are o capacitate de 8-10 autoturisme + 40 pasageri, faţa de bacul mare (feriboturi de 300 tone) 
care avea o capacitate de 58 autoturisme + 300 pasageri.

Programul poate suferi modificări din cauza condiţiilor meteorologice şi a cotelor apelor Dunării. În aceste condiţii programul traversărilor va fi afişat la Casa de Bilete.

TARIFE (valabile începând cu data de 17.05.2024): pasageri- 2,00 lei, abonamet persoană fizică/lună, reducere 25% - 60,00 lei, autoturism (inclusiv şoferul) - 20,00 lei, Moto solo, Scutere - 20,00 lei, Moto cu ataş, ATV    - 25,00 lei, Bicicletă (inclusiv biciclist)- 5,00 lei.


Articole înrudite