25 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO : Flagrant şi percheziţii la 3 gălăţeni care aduceau droguri din Spania
VIDEO : Flagrant şi percheziţii la 3 gălăţeni care aduceau droguri din Spania

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)– Serviciul Teritorial Galaţi au dispus, joi, 06 august 2020, reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a 3 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară fără drept de droguri de risc şi trafic de droguri de risc şi mare risc.
Procurorii au reţinut că, în perioada iulie – august 2020, cei 3 inculpaţi au introdus în ţară, din Spania, cantităţi importante de cannabis şi comprimate ecstasy pe care le-au comercializat pe raza municipiului Galaţi.
”La data de 06.08.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi au efectuat 8 percheziţii domiciliare şi o acţiune de prindere în flagrant în urma cărora au fost ridicate 125 de comprimate de ecstasy, aproximativ 2 kilograme de cannabis, 2 grame de pulbere MDMA, 17 grindere metalice, 4 cântare electronice, 15 telefoane mobile, un laptop, un autoturism, precum şi sumele de 4950 de lei şi 1740 de euro”, se arată într-un comunicat al DIICOT.
În cursul zilei de astăzi, 07 august 2020, cei 3 inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea operativă a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi şi a lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Articole înrudite