19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Restaurantul Dabo Doner din mall, închis de Protecţia Consumatorilor
VIDEO: Restaurantul Dabo Doner din mall, închis de Protecţia Consumatorilor

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi a desfăşurat, în data de 26 septembrie 2023, o acţiune de control la restaurantul DABO din Shopping City Mall aparţinând SC Galagro  SRL, ca  urmare a unei tematici proprii.


Comisarii au găsit condiţii igienico-sanitare precare (pereţi cu porţiuni cu infiltraţii, pavimente insuficient igienizate, utilaje insuficient igienizate) şi insecte moarte în vestiar. La restaurant se utilizau materii prime fără elemente de identificare şi caracterizare sau depozitate la temperatura mediului ambiant deşi producătorul indică depozitarea la 4-80C, iar spaţiile de depozitare frigorifice erau neigienizate, cu chedere depreciate si murdare. În plus, nu erau afişate toate informaţiile privind  aditivii din  ingredientele utilizate, iar afişarea substanţelor alergene conţinute în produsele preparate era realizată cu caractere foarte mici.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat următoarele sancţiuni: 1 amendă contravenţională în valoare de 7.000 lei, 1 avertisment, oprirea definitivă de la utilizarea în prepararea hranei a materiilor prime neconforme şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea aspectelor constatate.

  • Galerie Video:
    • Video File:
    • Video File:

Articole înrudite