25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Tâlhărie la un magazin din Târgu Bujor. Vânzătoarea a fost tăiată la gât
VIDEO: Tâlhărie la un magazin din Târgu Bujor. Vânzătoarea a fost tăiată la gât
I.P.J. Galaţi informează că la data de 16 ianuarie 2023, în jurul orei 15:00, o persoană necunoscută de sex masculin, având capul acoperit cu o glugă şi purtând o mască medicinală în zona feţei, a intrat într-un magazin alimentar, amplasat pe strada General Eremia Grigorescu, din oraşul Tg. Bujor, judeţul Galaţi, iar după ce s-a apropiat de o femeie, cu vârsta de 53 de ani, angajată a acestui spaţiu comercial în calitate de vânzător, a ameninţat-o şi rănit-o cu un cuţit, pe care i l-a pus în zona gâtului, solicitându-i să-i dea banii din încasări.
Bărbatul şi-a întrerupt acţiunea şi a fugit din magazin după ce femeia a strigat după ajutor către o colegă aflată într-o altă încăpere. 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tg. Bujor au efectuat cercetarea la faţa locului şi au întocmit un dosar penal pentru tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată. După examinarea medico legală a femeii de 53 de ani s-a stabilit că leziunile care i-au fost provocate în zona gâtului necesită 8-10 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În urma activităţilor investigative şi de cercetare efectuate, la data de 20 ianuarie 2023, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tg. Bujor şi ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti au pus în executare mandate de percheziţie domiciliară la trei adrese de pe raza oraşului Târgu Bujor, iar după conducerea la sediul poliţiei a cinci persoane, s-a stabilit faptul, că una dintre acestea, un tânăr cu vârsta de 20 de ani, cu domiciliul în acest oraş, ar fi comis fapta de tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată.

De asemenea, din cercetări, s-a mai stabilit că acest tânăr ar mai fi comis o tâlhărie calificată în urmă cu un an, în data de 14.01.2022, când în jurul orei 06:20, având capul acoperit cu o glugă şi purtând o mască medicinală în zona feţei, a deposedat o femeie cu vârsta de 82 de ani, prin smulgere, de o geantă pe care o a avea asupra sa, în timp ce se deplasa pe strada Grigore Hagiu, din oraşul Tg. Bujor. Geanta a fost abandonată în zona comiterii faptei, după ce, din interior, a fost sustrasă suma de 370 de lei. 

Pentru această faptă, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de tâlhărie calificată de către autor necunoscut.

După audieri şi după administrarea materialului probator în cele două cauze, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a tânărului de 20 de ani. Acesta a fost prezentat la data de 21 ianuarie 2023 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor cu propunerea de arestare preventivă, propunere care a fost apoi înaintată de către procurorul de caz către Judecătoria Tg. Bujor, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.


Articole înrudite