05 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Trafic închis la Isaccea, după atacurile cu dronă de peste Dunăre, de la Orlovka
VIDEO: Trafic închis la Isaccea, după atacurile cu dronă de peste Dunăre, de la Orlovka

Punctul de trecere a frontierei de la Isaccea a fost închis, după noi atacuri cu dronă în timpul nopţii, pe partea ucraineană. Explozii pe malul ucrainean din dreptul localităţii Isaccea după ce au avut noi atacuri cu dronă în timpul nopţii la Orlovka, dar şi în împrejurimi.

Localnicii de pe malul românesc au postat pe reţelele de socializare mai multe clipuri video cu momentele atacurilor. În prezent, traficul prin punctul de frontieră din localitate este închis total din cauza atacurilor de azi noapte şi redirecţionat, pe cale rutieră, către Galaţi.

"La acest moment, poliţiştii de frontieră din PTF Isaccea operează strict autovehiculele aflate în punct pe intrare. Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc", au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Localnicii au publicat pe reţelele sociale imagini de la faţa locului şi au precizat că unele bucăţi ale rachetei căzute aveau o lungime de aproximativ trei metri. Şi guvernul de la Chişinău a anunţat că o echipă de observatori militari este în zonă.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au precizat că nu a fost transmis mesaj Ro-Alert în cursul nopţii, dar că au fost primite cinci apeluri la 112, unele din zona Isaccea de la persoane care anunţau producerea unor bubuituri, notează News.ro. ISU Tulcea a menţionat că Ministerul Apărării Naţionale este cel care decide când se impune trimiterea mesajelor RO-Alert în astfel de cazuri, iar informarea respectivă este transmisă de către IGSU.

Potrivit autorităţilor ucrainene, într-un interval de numai 15 minute, între 2.20 şi 2.35, în noaptea de luni spre marţi, trei drone kamikaze au explodat în Vama Orlovca, potrivit InfoTulcea.

Moscova şi-a intensificat atacurile aeriene asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, inclusiv Izmail şi Reni, după ce a renunţat în iulie la acordul privind cerealele care asigura exportul în siguranţă al cerealelor ucrainene.

Armata ucraineană a anuţat că a doborât 26 dintre cele 38 de drone de atac de fabricaţie iraniană lansate de Rusia.

O altă lovitură aeriană rusă din timpul nopţii asupra portului ucrainean Izmail a rănit două persoane şi a avariat infrastructura, a declarat marţi guvernatorul regiunii Odesa, potrivit Reuters.

O clădire a portului, instalaţii de depozitare şi peste 30 de camioane şi maşini au fost avariate în atacul care a durat mai mult de două ore, a declarat Oleh Kiper.

În zonă era un bac care asigura trecerea Isaccea - Orlovka, bac operat de firma gălăţeană care asigură şi trecerea bac Galaţi - IC Brătianu.

Azi noapte au avut loc bombardamente în punctul de trecere al frontierei Orlovka, aveam bacul Oltişorul 3, era în malul ucrainean în momentul în care au început exploziile, au plecat de urgenţă, au venit în malul românesc, şi echipajul, şi bacul sunt în siguranţă, în momentul de faţă, trecerea este blocată, pentru că Orlovka, punctul, nu poate lucra nimic, din ce am înţeles, azi noapte au fost lucrate câteva camioane care urmau să vină în România şi au rămas pe malul ucrainean, în momentul în care partenerul nostru ucrainean ne va solicita, ne vom duce, le vom aduce pe malul românesc. Bineînţeles că au fost oamenii speriaţi, vă daţi seama, cade o dronă, o bombă la 30-40 m de ei, dar sunt ok”, a precizat Cosmin Chelbaşu, reprezentant Navrom Bac Galaţi.

Traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană. Astfel, traficul pe ieşire este redirecţionat către Galaţi Rutier. Potrivit site-ului ukraine_danube, în urma atacului au fost rănite două persoane, au ars 6 dube şi au fost avariate depozite şi 30 de camioane.

Sursa video: Facebook Gabor Petru

Articole înrudite