03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
3221 de tecuceni, cu ochii pe …poştaş
3221 de tecuceni, cu ochii pe …poştaş
Serviciul Public de Asistenţă Socială Tecuci se pregăteşte intens pentru a demara o nouă sesiune a programului PEAD, de întrajutorare a persoanelor cu resurse financiare reduse, iar în acest sens se fac liste cu beneficiarii defalcate pe străzi, astfel încât distribuirea să se facă în mod cât mai eficient şi mai rapid, pentru a nu se forma cozi, aglomeraţie şi pentru a se preveni conflictele. La nivelul municipiului Tecuci de acest program vor beneficia 3221 persoane, categoriile eligibile fiind, conform prevederilor legale, beneficiarii ajutorului minim garantat, şomerii, pensionarii cu pensii ce nu depăşesc 400 lei şi persoanele cu handicap grav şi accentuat.
Serviciul Public de Asistenţă Socială Tecuci va primi în perioada imediat următoare o serie de alimente de bază, printre care făină albă – 48.650 kg, paste făinoase – 3.560 kg, biscuiţi – 1.900 kg, orez – 23.500 kg, ulei – 23.546 litri, fasole boabe – 4.990 kg, mazăre – 7.608 cutii, echivalentul a 5.934 kg, bulion – 5.178 cutii, echivalentul a 4.142 kg, roşii în bulion – 6.726 cutii, echivalentul a 5.381 kg şi zahăr – 11.990 kg.
Fiecare persoană va beneficia de 34 kg de produse, constând în 13 kg făină albă, 0,8 kg paste făinoase, 0,5 kg biscuiţi, 6 kg orez, 8 kg ulei de floarea soarelui, 1 kg fasole, 2 cutii mazăre, o cutie bulion, o cutie roşii în bulion şi 3 kg zahăr.
„Până la ora actuală au fost primite doar şase produse: făină albă, paste făinoase, orez, fasole boabe, bulion şi zahăr, urmând ca la începutul săptămânii următoare să primim mălai, iar mai apoi, fără o dată exactă, biscuiţi, ulei, mazăre şi roşii în bulion. Þin să anunţ pe această cale beneficiarii acestui ajutor că vor primi o înştiinţare la domiciliu privind data când sunt programaţi a se prezenta a ridica alimentele, urmând a se prezenta cu copia dupa actele de identitate şi înştiinţarea pentru ridicarea alimentelor, la fostele unităţi militare. În acest mod vor scăpa de tradiţionala îmbulzeală, de nemulţumiri şi certuri”, a declarat Mariana Manole, directorul Serviciului Public de Asistenţă Socială Tecuci.
Cei ce au cunoştinţă de faptul că sunt pe lista beneficiarilor trebuie să acorde atenţie sporită „vizitelor” agentului poştal, astfel încât să nu rateze programarea.


Articole înrudite