6.500 de gălăţeni au donat sânge de la începutul anului Recomandat

Vineri, 14 Iunie 2019 16:53
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi este Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge, a celor care salvează de multe ori viaţa unor necunoscuţi printr-un simplu act de donare, act care, pe lângă faptul că fac o faptă bună, le aduce beneficii şi pe termen lung în ceea ce priveşte sănătatea.

"Donatorii noştri fideli ştiu despre această zi, dar noi dorim să informăm şi persoanele care nu cunosc acest lucru. Pentru persoanele care doresc să ofere o şansă la viaţă celor aflaţi într-o situaţie limită, dorim să facem unele precizări legate de actul donării de sânge. La o donare normală sunt prelevaţi 450 ml sânge. Această cantitate se reface în câteva ore prin aport de lichide şi cu un regim alimentar bogat în proteine. Printre beneficiile donatorilor de sânge se numără faptul că durata de viaţă creşte, stimulează formarea de hematii tinere, scade tensiunea arterial, scade riscul de infarct şi accident vascular cerebral", a precizat Camelia Stoichiţescu, managerul Centrului Regional de Transfuzii Galaţi.

Alte avantaje ale donării sunt şi ziua liberă după donare, reducere la abonamentul de transport în comun şi primirea a 7 tichete de masă de 9,65 lei fiecare. De la începutul anului și până acum, în Galaţi, numărul donatorilor de sânge a ajuns la 6.500 de persoane, destul de bine faţă de alte judeţe, dar asta s-a întâmplat datorită donatorilor fideli, dar şi implicării unor instituţii şi firme din Galaţi şi a Protoieriei Tecuci.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu