Activitate intensă în sectorul imobiliar din Galaţi Recomandat

Vineri, 10 Mai 2019 12:30
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima parte a anului 2019 a fost una prielnică sectorului imobiliar din Galaţi. Potrivit statisticilor furnizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, judeţul Galaţi este pe locul 13 într-un top al tranzacţiilor imobiliare şi pe locul 3 în topul vânzărilor de terenuri agricole. „Judeţele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în cea de-a treia lună a anului 2019 sunt Timiş – 936, Dolj – 506, Galaţi – 458”, informează ANCPI.
Tot în luna martie, în judeţul Galaţi, au avut loc şi aproape 922 de tranzacţii imobiliare. În primele trei luni ale anului au fost înregistrate peste 2.700 de tranzacţii imobiliare, cele mai multe fiind parafate în luna februarie (932).

De remarcat şi faptul că lucrările de construcţii sunt într-o creştere continuă, în primele două luni ale acestui an fiind înregistrate mai multe lucrări de construcţii faţă de primele două luni ale anului 2018. „În perioada 1.I-28.II.2019, volumul lucrărilor de construcţii, a crescut faţă de perioada 1.I-28.II.2018, ca serie brută cu 4,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 1,1%”, transmite Institutul Naţional de Statistică.

Bloc poza text

Pe lângă locuinţele din blocurile vechi, gălăţenii pot opta şi pentru spaţiile locative din ansamblurile rezidenţiale noi. Roka Construct Modern şi Euro Construcţii sunt doar două dintre companiile care au construit ansambluri rezidenţiale în Galaţi. Blocul Central Park, Complexul Parcul Libertăţii, blocurile Doja I şi II sau Complexul Roka găzduiesc sute de locatari în cadrul locuinţelor moderne. Acestea vin cu o mulţime de beneficii pentru clienţi, printre care spaţii interioare generoase şi aerisite, finisări interioare, racordări la utilităţi publice, loc de parcare etc.

Cărţi funciare gratuite pentru gălăţeni

În cursul lunii aprilie, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat gratuit aproape 24.000 de cărţi funciare pentru proprietarii imobilelor din nouă comune din judeţul Galaţi: Rădeşti, Bereşti, Jorăşti, Tudor Vladimirescu, Cuca, Cudalbi, Barcea, Vlădeşti şi Vârlezi, comună cadastrată integral.
„În prezent, din totalul de 65 de UAT-uri din judeţul Galaţi, patru (Matca, Valea Mărului, Băleni şi Vârlezi) sunt cadastrate în proporţie de sută la sută. De asemenea, sunt finalizate lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor din 292 de sectoare cadastrale din 45 de UAT-uri”, precizează reprezentanţii ANCPI.

Această acţiune face parte din Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 şi este este susţinută de Guvernul României. Pentru lucrările din judeţul Galaţi ANCPI a plătit peste 6 milioane de lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu