19 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ajutor financiar pentru elevi la achiziţia unui calculator: Programul "Euro 200" continuă şi în 2021
Ajutor financiar pentru elevi la achiziţia unui calculator: Programul "Euro 200" continuă şi în 2021

Programul "Euro 200" pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare se desfăşoară şi în anul în curs. Beneficiarii acestui program sunt elevii/studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.

Potrivit informaţiilor furnizate de preşedintele comisiei pentru Programul Euro 200, inspector şcolar general adjunct Carmen Necula-Vijelie, elevii care nu au depus încă dosarul, pot beneficia de acest ajutor prin derogare dacă se grăbesc să depună documentele necesare la secretariatul şcolilor în care învaţă.

"Am trimis o informare, primită de la Ministerul Educaţiei, tuturor unităţilor de învăţământ, pentru a readuce în atenţie calendarul Programului «Euro 200». Şcolile din judeţul Galaţi sunt familiarizate cu programul care se derulează încă din 2004 şi, în toţi aceşti ani, niciun elev care a solicitat acest ajutor financiar, nu a rămas fără calculator", ne-a declarat Carmen Necula-Vijelie.

Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăşi valoarea computerului achiziţionat. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea:
a) pentru desktop - procesor Dual Core sau echivalent; FSB minimum 800 MHz; frecvenţă procesor minimum 2.300 MHz; HDD minimum 250 GB; RAM tip DDR3 minimum 4 GB; unitate DVD; monitor LCD minimum 17"; tastatură, mouse optic;
b) pentru laptop - procesor minimum Dual Core sau echivalent; frecvenţă procesor minimum 2.000 MHz; RAM tip DDR3 minimum 4 GB; HDD minimum 250 GB; diagonală minimum 15"; rezoluţie minimum 1.366 x 768; DVD;
c) pentru netbook sau echivalent - procesor Intel Atom sau echivalent; tip procesor minimum N450 sau echivalent; HDD SATA minimum 250 GB; RAM DDR3 minimum 1 GB; diagonală minimum 10".

Afişarea pe site-ul euro200.edu.ro a beneficiarilor este prevăzută pentru data de 8 iunie 2021. În perioada 8 - 19 iunie se depun şi se evaluează contestaţiile, iar data de 6 iulie este termenul-limită pentru afişarea listei finale pe pagina web menţionată anterior.

Eliberarea bonurilor valorice către beneficiari se face în perioada 27 iulie - 14 august, la nivelul unităţilor de învăţământ/universităţilor, iar utilizarea acestor bonuri, la orice furnizor de profil se poate face în intervalul 27 iulie - 12 octombrie 2021.


Articole înrudite