29 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Amintire şi respect prin muzică românească (FOTO)
Amintire şi respect prin muzică românească (FOTO)

Formată din oameni plini de pasiune pentru promovarea artei şi culturii, Asociaţia Divas din Galaţi pregăteşte un turneu naţional, având ca tema principală muzica. Dar nu orice fel de muzică, ci operetă românească, selectând piese mai mult sau mai puţin cunoscute, pe care le pune în scenă printr-un "jam session" de mare impact.
Zeci de artişti se reunesc în acest eveniment care are şi o dublă semnificaţie omagială: centenarul încoronării Reginei Maria şi omagierea tenorului gălăţean Florin Dumitru Petre de la Teatrul muzical, trecut în nefiinţă la nici 40 de ani.
Monitorul de Galaţi este unul din partenerii media ai evenimentului care a avut prima prezentare la Casa de Cultură a Sindicatelor din urbea dunăreană, de unde va pleca în turneu prin diferite oraşe ale ţarii.
Concertul a fost deschis de unul din principalii organizatori şi interpreţi, mezzosoprana Lăcrămioara Crihană.
Alături de ea au cântat soprana Diana Gheorghe,tenorul Paul Celmare, baritonii Constantin Lupu şi Gheorghe Băicoianu. Aceştia au fost acompaniaţi de ansamblul Danubio Opera, care a asigurat şi piesele coregrafice ale evenimetului.
Momentele muzicale sunt însoţite de pasaje din jurnalul Reginei Maria, citite cu multă emoţie de actriţa Ana Maria Sinescu.
Un alt solist plin de candoare şi talent a fost tânărul violonist Fabian-Andrei Titea, care a dovedit că dăruirea nu are vârstă.
Unicitatea acestui spectacol constă în colecţia exclusivă de piese de muzică cultă ale compozitorilor din România. Concertul onorează şi reaminteşte patrimoniul de cultură autohtonă, uneori pe nedrept uitat sau ignorat, însă niciodată lipsit de valoare.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!


Articole înrudite