28 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ancheta în cazul bebeluşilor gemeni ucişi de mamă nu a avansat deloc
Ancheta în cazul bebeluşilor gemeni ucişi de mamă nu a avansat deloc

Pe 13 martie 2016, un echipaj SMURD a intervenit la un caz de stop cardiorespirator la o locuinţă de pe strada Tecuci din Galaţi, iar la faţa locului a descoperit o scenă înfiorătoare. Doi copii gemeni erau decedaţi şi fuseseră introduşi în frigider chiar de către mamă, care abia îi născuse. În urma verificărilor s-a stabilit că gemenii au fost ucişi prin înecare. Povestea de groază este departe de a se fi încheiat. Tatăl gemenilor, Ghidionescu Constantin Aurelian, este bănuit de procurori că şi-ar fi lăsat concubina să sângereze până la moarte.  
“Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus prin ordonanţă extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Ghidionescu Constantin Aurelian. S-a reţinut faptul că în data de 13 martie 2016, în jurul orelor 15.00, observând starea de pericol în care se afla soţia sa, Ghidionescu Mihaela, produsă de pierderea masivă de sânge pe fondul unei naşteri neasistate, deşi avea obligaţia legală, inculpatul Ghidionescu Constantin Aurelian nu a anunţat timp de trei ore acest fapt autorităţilor. Omisiunea acestuia a cauzat decesul victimei Mihaela Ghidionescu, ca urmare a şocului hemoragic suferit. Faţă de pasivitatea inculpatului Ghidionescu Constantin Aurelian, care nu a solicitat sprijinul cadrelor medicale, cu toate că era evident că soţia sa era în pericol de moarte, de vreme ce sângera puternic, în sarcina acestuia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de omor în condiţiile articolului 17 din Codul Penal, privind acţiunea comisivă prin omisiune. Dacă din datele anchetei ce se continuă va reieşi că inculpatul a avut şi o implicare în decesul celor doi nou-născuţi, urmează ca urmărirea penală să fie extinsă”, declara procurorul Emanuel Rizea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.  
Au trecut aproape nouă luni de la şocantul eveniment, iar procurorii nu au reuşit să obţină o mărturisire de la concubinul femeii care şi-a ucis gemenii şi nici să strângă alte probe pentru a dovedi implicarea lui Ghidionescu în moartea partenerei sale.

Articole înrudite