Atelier de sculptură în lemn la Grădina Botanică Galaţi (FOTO) Recomandat

Marți, 29 Octombrie 2019 12:14
Publicat în Comunitate

Vizitatorii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi vor putea admira, în curând, în zona lacului şi a Grădinii Japoneze, trei noi sculpturi din lemn cu specific oriental, respectiv o reinterpretare artistică a porţii japoneze.

"Sculpturile sunt în curs de realizare, meşteri fiind trei artişti plastici cu experienţă în acest domeniu: Mugurel Vrînceanu, profesor al Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” Galaţi, Marius Ivanovici, coordonatorul Secţiei Sculptură din cadrul Liceului de Artă „Dinu Lipatti” din Piteşti şi Lucian Tudorache, profesor la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamţ. Se lucrează intens, dar se şi predă, în acelaşi timp. Sculptorii sunt secondaţi activ de mai mulţi elevi de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” Galaţi, care urmăresc cu atenţie modul de lucru al profesorilor, participând şi ei la anumite etape ale viitoarelor lucrări. Artă, educaţie şi natură în acelaşi loc", se arată într-un comunicat al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi. La final, cele trei sculpturi vor fi donate Complexului Muzeal, urmând a fi amplasate în zona Grădinii Japoneze.

Acţiunea, intitulată "Atelier de sculptură în lemn", este sprijintă financiar de Clubul Rotary Galaţi Donaris şi Asociaţia Culturală "Cavaleria" Galaţi. Clubul Rotary Galaţi Donaris a mai colaborat şi în alte proiecte cu muzeul gălăţean. Este vorba despre proiectul "Legumicultură urbană", în cadrul căruia elevii câtorva licee din Galaţi s-au implicat din plin în activităţile de plantare, întreţinere şi recoltare de legume, precum şi proiectul "Înfiinţare colecţie mini-roze în Grădina Botanică Galaţi", despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "S-a inaugurat Rosarium-ul la Grădina Botanică Galaţi".

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu