28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Data de 1 iunie este ultima zi când angajaţii fostului colos siderurgic care au depus cerere de autodisponibilizare în cadrul ultimei scheme de plecări voluntare demarate în cursul primăverii vor părăsi efectiv unitatea. Potrivit informaţiilor furnizate de liderul sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, circa 500 de siderurgişti care erau transferaţi în departamentul „talent pool” au primit undă verde pentru a părăsi locul de muncă în schimbul recompenselor financiare oferite de conducere, a căror valoare a fost mai mică faţă de recompensele acordate până acum.
„Data de 1 iunie este ultima zi de plecare efectivă din Combinat a celor 500 de siderurgişti a căror cerere a fost aprobată, plecările fiind făcute eşalonat, în funcţie de decizia luată de conducere. Vor mai exista puţine cazuri de plecări care vor avea loc după data de 1 iunie”, ne-a declarat Gheorghe Tiber.
În condiţiile în care unitatea a găsit fonduri pentru plata recompenselor financiare către siderurgiştii care au decis să spună de bunăvoie adio locului lor de muncă şi pentru promovarea unui anumit procent din personal, este greu de înţeles de ce nu au fost găsite fonduri pentru acordarea de majorări salariale pentru cei 7.500 de angajaţi care lucrează la Combinat şi care vor beneficia doar de bonusuri, conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă.
Cei 500 de siderurgişti care s-au autodisponibilizat nu vor putea figura în evidenţele AJOFM Galaţi ca şomeri deoarece au solicitat desfacerea contractului individual de muncă cu acordul ambelor părţi.

Articole înrudite