Avansează lucrările de modernizare la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” (FOTO) Recomandat

Luni, 29 Martie 2021 14:32
Publicat în Comunitate

Avansează lucrările de modernizare la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” în cadrul proiectului cu fonduri europene privind creşterea performanţei energetice a două clădiri (căminul şi spaţiul tehnic).
Potrivit Primăriei municipiului Galaţi, s-a refăcut acoperişul căminului, s-a schimbat tâmplăria, a fost instalată centrala termică, iar în prezent se lucrează la termoizolare (vezi galeria de imagini ↓).
În cadrul proiectului, au fost prevăzute lucrări de termoizolare a pereţilor exteriori, podului şi planşeelor; termoizolarea şi hidroizolarea acoperişului tip terasă; instalarea de panouri fotovoltaice; înlocuirea tâmplăriei şi închiderea balcoanelor de la etaje cu profile PVC, rigidizate la interior cu profile de oţel zincat, având sistem de drenare a condensului; montarea glafurilor; etc. De asemenea, proiectul prevede dotarea cu echipamente complet noi, respectiv: centrală termică (cazane, vase de expansiune, sisteme de siguranţă în exploatare, pompe, sistem computerizat de funcţionare), echipamente de încălzire-răcire (schimbătoare de căldură şi boilere), instalaţie de ventilaţie a bucătăriei şi a grupurilor sanitare, precum şi aparate de aer condiţionat pentru toate spaţiile de cazare a beneficiarilor.
Proiectul are o valoare de 4.000.293,38 lei, din care 3.855.605,18 lei fonduri europene, şi se va încheia pe 28 februarie 2022.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu