28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Avansează lucrările de modernizare la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” (FOTO)
Avansează lucrările de modernizare la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” (FOTO)

Avansează lucrările de modernizare la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” în cadrul proiectului cu fonduri europene privind creşterea performanţei energetice a două clădiri (căminul şi spaţiul tehnic).
Potrivit Primăriei municipiului Galaţi, s-a refăcut acoperişul căminului, s-a schimbat tâmplăria, a fost instalată centrala termică, iar în prezent se lucrează la termoizolare (vezi galeria de imagini ↓).
În cadrul proiectului, au fost prevăzute lucrări de termoizolare a pereţilor exteriori, podului şi planşeelor; termoizolarea şi hidroizolarea acoperişului tip terasă; instalarea de panouri fotovoltaice; înlocuirea tâmplăriei şi închiderea balcoanelor de la etaje cu profile PVC, rigidizate la interior cu profile de oţel zincat, având sistem de drenare a condensului; montarea glafurilor; etc. De asemenea, proiectul prevede dotarea cu echipamente complet noi, respectiv: centrală termică (cazane, vase de expansiune, sisteme de siguranţă în exploatare, pompe, sistem computerizat de funcţionare), echipamente de încălzire-răcire (schimbătoare de căldură şi boilere), instalaţie de ventilaţie a bucătăriei şi a grupurilor sanitare, precum şi aparate de aer condiţionat pentru toate spaţiile de cazare a beneficiarilor.
Proiectul are o valoare de 4.000.293,38 lei, din care 3.855.605,18 lei fonduri europene, şi se va încheia pe 28 februarie 2022.


Articole înrudite