12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bătaie la o stână din judeţul Galaţi. Unul dintre agresori s-a sinucis după conflict
Bătaie la o stână din judeţul Galaţi. Unul dintre agresori s-a sinucis după conflict

La data de 29 aprilie 2023, la ora 18:44, Secţia 5 Poliţie Rurală Rădeşti a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, de către un bărbat, cu vârsta de 27 de ani, din localitatea Roşcani, cu privire la faptul că ar fi fost agresat fizic de mai multe persoane.
Din verificările preliminare efectuate de poliţiştii din cadrul unităţii de poliţie mai sus menţionate, s-a stabilit că la acea dată, cu puţin timp înaintea apelului la 112, la o stână din zona satului Roşcani, judeţul Galaţi, care aparţine familiei apelantului, au venit trei bărbaţi cu un autoturism. În acel moment la stână se afla tatăl apelantului, un bărbat de 55 de ani şi cumnatul său, un bărbat de 28 de ani.
Între bărbatul de 28 de ani şi conducătorul autoturismului, un bărbat cu vârsta de 37 de ani, din localitatea Oancea, judeţul Galaţi, a izbucnit un conflict verbal, fapt ce l-a determinat pe cel dintâi să se urce în autovehiculul său cu intenţia de a pleca din locul respectiv. A fost urmat de interlocutorul său care a încercat să-l împiedice să plece şi, folosind un cuţit, i-a înţepat două anvelope, ameninţându-l totodată cu acte de violenţă. Chiar şi aşa, bărbatul de 28 de ani a reuşit să urce în autoturism şi să plece din locul respectiv.
Bărbatul de 37 de ani, împreună cu ceilalţi doi care îl însoţeau, ar fi continuat să manifeste un comportament violent şi faţă de apelant şi, folosind un cuţit, o furcă şi o secure pe care şi le-ar fi însuşit în acel moment de la stână, l-ar fi agresat fizic, aplicându-i mai multe lovituri la nivelul corpului. Tatăl bărbatului de 27 de ani a intervenit pentru a-i determina pe agresori să se oprească, însă a fost lovit la rândul său cu un obiect contondent la nivelul picioarelor, iar apoi agresorii au părăsit zona.
Persoanele agresate fizic au fost preluate de un echipaj medical de la ambulanţă şi au fost transportaţi la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe, furt, ameninţare şi distrugere, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Bujor – Compartiment Investigaţii Criminale şi Ordine Publică şi cei ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti.
În urma activităţilor investigative şi de cercetare, au fost identificaţi şi ceilalţi doi agresori, fiind vorba de un bărbat cu vârsta de 35 de ani, din comuna Vlădeşti şi de un tânăr, cu vârsta de 19 ani, din localitatea Folteşti şi fără forme legale în municipiul Galaţi.
A doua zi după comiterea acestor fapte, bărbatul de 35 de ani, a fost găsit spânzurat în locuinţa sa din comuna Vlădeşti. Echipajul de la ambulanţă care a sosit la faţa locului a constat decesul, iar cadavrul a fost preluat şi transportat la Serviciul de Medicină Legală Galaţi, în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului. A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.
De asemenea, în noaptea de 1 spre 2 mai 2023, după audierea celor două persoane bănuite de comiterea faptelor mai sus menţionate şi după administrarea materialului probator, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a bărbatului de 37 de ani, respectiv a bărbatului de 19 ani. Aceştia au fost conduşi şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Galaţi.
După prezentarea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor şi ulterior la Judecătoria Târgu Bujor faţă de cei doi bărbaţi a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.


Articole înrudite