Cât de eficientă este Curtea de Apel Galaţi

 
Miercuri, 07 Martie 2018 15:53
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După analiza efectuată la nivelul Curţii de Apel Galaţi şi prezentată în Raportul de bilanţ pe anul 2017 de către preşedintele Curţii de Apel Galaţi, judecător Cosmin - Răzvan Mihăilă, magistraţii gălăţeni încearcă să fie eficienţi deşi încărcătura de cauze pe fiecare judecător în parte este mult peste media pe ţară.
Potrivit Raportului de bilanţ, cea mai ridicată valoare a încărcăturii/judecător s-a înregistrat la Judecătoria Panciu, respectiv 1748,7 cauze/judecător, urmată de Judecătoria
Brăila cu 1736,4 cauze/judecător. Peste media pe ţară, care este de 1119,2 cauze/judecător, s-au mai situat Judecătoriile Lieşti – 1596,5 cauze/judecător, Tg. Bujor – 1543,8 cauze/judecător, Galaţi – 1542,6 cauze/judecător, Adjud – 1478,1 cauze/judecător, Făurei – 1377,1 cauze/judecător, Focşani – 1218,1 cauze/judecător.
Judecătoriile din circumscripţia Curţii de Apel Galaţi care au înregistrat o încărcătură mai mare faţă de anul precedent sunt următoarele: Judecătoriile Panciu, Focşani, Lieşti, Tecuci, Galaţi, Tg. Bujor, Brăila şi Făurei. Tribunalele care au care au înregistrat o încărcătură mai mare faţă de anul precedent sunt următoarele: Tribunalele Galaţi şi Vrancea.
”Analizând activitatea fiecăreia dintre aceste instanţe prin prisma indicatorilor de eficienţă, relevăm faptul că niciuna dintre instanţele din circumscripţia Curţii de Apel Galaţi nu a obţinut gradul «satisfăcător» sau «ineficient», care să impună intrarea în sistemul de monitorizare al Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea remedierii deficienţelor constatate. Precizăm că un număr de 8 instanţe au obţinut rezultatul final de «foarte eficien»: Curtea de Apel Galaţi, Tribunalul Brăila, Tribunalul Vrancea, Judecătoria Adjud, Judecătoria Brăila, Judecătoria Făurei, Judecătoria Lieşti şi Judecătoria Panciu, iar celelalte instanţe gradul «eficient»”, se arată în bilanţul pe anul 2017 al Curţii de Apel Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu