Cazări fictive la mănăstiri oferite de un fals preot

Joi, 23 Iulie 2015 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi gălăţeni cu „simţ de iniţiativă” riscă să ajungă după gratii, după ce au ţepuit mai mulţi bătrâni din diverse zone ale ţării. Ştefan Renato a fost condamnat de Judecătoria Galaţi la trei ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei, pentru înşelăciune în formă continuată, iar Ştefan Paula a primit doi ani de executare, tot cu suspendare, pentru aceeaşi infracţiune. Una din condiţiile pentru care judecătorii au suspendat pedepsele a fost ca escrocii să returneze banii păgubiţilor, lucru care nu s-a întâmplat nici până astăzi. În aceste condiţii, Judecătoria Galaţi le-a acordat termen să le dea banii înapoi oamenilor până la începutul lunii august 2015, în caz contrar vor ajunge după gratii. 

Prima victimă a fost Şerban Grigorie, acesta fiind sunat de Ştefan Renato (24 de ani), care s-a dat drept preot şi i-a cerut în mai multe rânduri diverse sume de bani, sub pretextul că va reuşi să îi obţină cazarea la o mănăstire din judeţul Galaţi până va trece în nefiinţă. Bătrânul l-a crezut şi i-a trimis în total 14.000 de lei, banii fiind expediaţi prin mandat poştal pe numele lui Ştefan Paula, nimeni alta decât mama lui Ştefan Renato. 

 

Prejudiciu de peste 20.000 de lei

 

Păcăleala a ţinut şi la Chirică Toader, care a fost „uşurat” de 4.000 de lei, şi Jac Johanna, ce a rămas fără 3.000 de lei. 

„Ştefan Renato le promitea că prin serviciile sale cultice le poate rezolva diverse probleme de ordin spiritual, locativ sau medical şi îi convingea să îi trimită bani prin mandat poştal”, preciza procurorul de caz în rechizitoriu.  

Ştefan Renato şi Ştefan Paula au refuzat să dea vreo declaraţie în faţa anchetatorilor, în special în ceea ce priveşte banii. Judecătoria Galaţi a hotărât ca cei doi să plătească în solidar 14.000 de lei daune materiale şi 1.000 de lei daune morale către Şerban Grigorie, 4.000 de lei daune materiale către Chirică Toader şi 3.000 de lei daune materiale către Jac Johana. De amintit este că o altă gălăţeancă apropiată celor doi escroci, Mioara Dincă, l-a ţepuit, la rândul său, pe Şerban Grigorie de circa 700 de lei după ce i-a promis că prin descântece va reuşi să îi amelioreze durerile fizice la picioare, în condiţiile în care bătrânul fusese operat de curând. Durerile nu au dispărut, dar s-au volatilizat în schimb banii, iar Mioara Dincă a fost cercetată pentru înşelăciune. În cele din urmă, femeia a fost scoasă de sub urmărire penală după ce procurorii au constatat că aceasta a prestat totuşi nişte descântece şi nu ar fi vorba de înşelăciune.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu