05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sfaturi pentru consumatori privind siguranţa alimentară
• Consumaţi numai apă provenită de la reţeaua de distribuţie care oferă siguranţă că este potabilă, iar în locurile unde acest lucru nu este posibil, consumaţi apă îmbuteliată;
• Având în vedere posibilele întreruperi ale energiei electrice, cu efectul decongelării şi recongelarii produselor alimentare, verificaţi cu atenţie starea şi aspectul acestor produse şi refuzaţi să le consumaţi în cazul în care aveţi suspiciuni;
• Refuzaţi produsele alimentare care prezintă semne organoleptice de alterare, modificări ale aspectului, culorii, consistenţei, gustului, mirosului;
• Verificaţi încadrarea produselor alimentare în data durabilităţii minimale/ data limită de consum pentru a evita consumul de produse posibil periculoase pentru sănătatea dumneavoastră;
• Analizaţi cu atenţie „ofertele speciale”, care pot fi înşelătoare; există posibilitatea ca produsele alimentare să fie în perioada imediată a expirării datei durabilităţii minimale;
• Nu cumpăraţi produse alimentare din locuri neautorizate; comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificaţi tranzacţia comercială şi riscaţi să achiziţionaţi un produs neconform sau chiar nesigur, care poate să vă afecteze sănătatea;
• Nu consumaţi produse care conţin alcool în zilele caniculare sau în care se depune efort fizic ridicat.
Atenţionări pentru operatorii economici
• Să comercializeze numai produse aflate în cadrul datei durabilităţii minimale/ datei limită de consum;
• Să scoată din circuitul consumului uman produsele alimentare care au suferit procese de decongelare/ recongelare care pot constitui un posibil pericol pentru consumatori;
• Să scoată din circuitul consumului uman produsele alimentare care prezintă semne organoleptice de alterare, modificări ale aspectului, culorii, consistenţei, gustului, mirosului;
• Preţurile şi tarifele să fie afişate la loc vizibil pentru fiecare produs sau serviciu prestat;
• Să verifice buna funcţionarea a utilajelor frigorifice pentru asigurarea temperaturilor de păstrare  corespunzătoare a produselor alimentare.


Articole înrudite