24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Cooperarea dintre Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi şi Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea (ICEM), anunţată de instituţia gălăţeană la mijlocul lunii august, a început să prindă contur. În această săptămână expoziţia „Ceramica - de la tehnică la artă” a artistului gălăţean Oleg Fulga a fost vernisată la Tulcea, în cadrul Centrului Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, sub denumirea de „Natură din ceramică”. Prezent la vernisajul expoziţiei, managerul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, Florin Topoleanu, a declarat: „Prin vernisajul acestei expoziţii, ICEM Tulcea a câştigat noi prieteni de la Galaţi: Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii «Răsvan Angheluţă» şi artistul Oleg Fulga. Sunt sigur că va fi o prietenie frumoasă, în interesul tuturor!”.

La rândul său, directorul instituţiei muzeale gălăţene a ţinut să aducă la cunoştinţa celor prezenţi faptul că itinerarea expoziţiei artistului Oleg Fulga este doar începutul colaborării Galaţi-Tulcea. „Este un prim pas! La nivel instituţional, avem în perspectivă câteva proiecte comune care să materializeze pe deplin protocolul de colaborare”, a declarat Emil Strungă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Reamintim faptul că protocolul dintre instituţiile muzeale din Galaţi şi Tulcea, iniţiat în luna august, vizează demararea de proiecte ştiinţifice în comun, fie că vorbim de realizarea unor expoziţii sau derularea unor activităţi de cercetare ştiinţifică.


Articole înrudite