18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

La cei 10 ani pe care i-a împlinit în vară, este un copil foarte frumos. Învaţă la şcoala din cartier şi îi plac matematica şi geografia. Anul trecut a luat şi un premiu. Seriozitatea cu care face lucrurile, fie că e vorba de lecţiile pentru şcoală, de adunatul frunzelor din grădină sau de spălat şosete, ea le face cu responsabilitate şi cu drag pe toate. Maria nu a avut însă niciodată o jucărie doar a ei şi a purtat mai mult hainele şi ghiozdanele folosite ani la rând de alţi copii. Camera în care stă cu familia aduce mai mult a pivniţă decât a locuinţă. Pentru ea, o adevărată bucurie înseamnă o portocală, iar un mare vis pe care şi l-ar dori împlinit este să aibă o pereche de încălţări potrivite cu care să poată merge la şcoală şi atunci când e tare frig. În multe dimineţi doar speră la ceva de mâncare sau la un ceai cald înainte de a pleca la şcoală. Din păcate, aceasta este realitatea. Din fericire, împreună o putem schimba, astfel încât fetiţa despre care vă povestim să aibă şansa să ajungă medic veterinar când va fi mare, aşa cum visează.
În Galaţi sunt sute de copii ca Maria, iar cei de la Fundaţia Cuvântul Întrupat au grijă în fiecare zi de aproape 60 dintre ei: îndrumare la teme, masă de prânz, duş cu apă caldă, rechizite, sprijin în dezvoltarea personală şi educaţie bazată pe principii autentice şi valori morale, acces la servicii medicale, sprijin pentru părinţi.

Concret, cum poţi să o ajuţi pe Maria astăzi

- Cumpără felicitările caritabile realizate de fundaţie şi trimite-le celor dragi, colaboratorilor şi partenerilor tăi. Astfel, nu doar vei cheltui pentru a trimite urări de sărbători, ci vei investi în viitorul unor copii. Desenele felicitărilor sunt realizate de Maria şi de alţi copii de la Centrul Comunitar “La Vale” al fundaţiei.
- Redirecţionează 20% din impozitul pe profit (dacă reprezinţi o firmă) către copiii de la Fundaţia Cuvântul Întrupat. Prin această prevedere a Codului fiscal (Legea 571/2003) poţi, fără să cheltuieşti nimic, să alegi destinaţia unei părţi din impozitul tău. Suma ar ajunge altfel tot la stat, ca şi restul de 80%. Nu ştim ce ar face statul cu 450 de lei, de exemplu, dar cu această sumă poate fi sprijinită Maria o lună întreagă.
- Vizitează fundaţia ca să înţelegi mai bine de ce este importantă implicarea ta.
- Spune-le prietenilor, partenerilor şi familiei tale că o pot ajuta şi ei pe Maria.
Pentru orice alte informaţii de care ai nevoie, contactează fundaţia la sediul din Galaţi, strada Dogăriei nr. 111, la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numerele de telefon 0236-411695 şi 0751-013530. Din 2001, prioritatea Fundaţiei Cuvântul Întrupat este un viitor mai bun pentru fiecare copil vulnerabil care trăieşte în familii afectate de sărăcie, abuzuri, neglijare, analfabetism, alcoolism, de lipsa unui loc de muncă, de acces limitat la resurse şi oportunităţi. Susţine zilnic aproape 60 de copii din Galaţi şi din comuna Tudor Vladimirescu, iar alţi 30 de copii printr-un program educativ săptămânal şi prin donaţii.


Articole înrudite