17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Un grup de 18 elevi de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri (CNVA) din Galaţi au avut la sfârşitul săptămânii oportunitatea de a petrece o zi la Parlamentul European, Comisia Europeană, ambasada României în Belgia, Institutul Cultural Român de la Bruxelles, precum şi în diverse companii private, alături de persoane care le-au putut explica la prima mână ce înseamnă propriu-zis meseria pe care şi-ar dori să o practice într-o bună zi.
Proiectul „Carieră pentru o zi”, organizat de Nicoleta Denisa Enache, din cadrul GRASP (Global Romanian Society of Young Professionals) Bruxelles şi o echipă a CNVA coordonată de profesorul Corneliu Goldu, şi-a propus să faciliteze un program de mentorat pentru 18 elevi ai celui mai bun liceu din Galaţi. Aceştia au petrecut cinci zile la Bruxelles, iar vineri au avut oportunitatea de a vedea la prima mână ce înseamnă o zi din viaţa unui eurodeputat, a unui ambasador sau a unui angajat al Comisiei Europene.
Sâmbătă, la încheierea proiectului, toţi elevii implicaţi au primit diplome din partea mentorilor şi au împărtăşit celorlalţi ce a însemnat pentru ei această experienţă în instituţiile europene sau alături de români care deţin poziţii de top în diverse companii private din Belgia. Nu în ultimul rând, CNVA şi GRASP i-au premiat pe mentori, printre care s-a aflat şi eurodeputata Adriana Ţicău, şi ea absolventă a liceului gălăţean în urmă cu peste 20 de ani.


Articole înrudite