Finanţare europeană pentru clubul de robotică Sophia Science Recomandat

Luni, 03 Iunie 2019 16:39
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Galatzi 2020 a reuşit să acceseze fonduri europene pentru dotarea cu echipamente de ultimă generaţie, atât de necesare copiilor care învaţă aici robotică, copii cu performanţe deosebite pe plan internaţional. Deşi au în portofoliu multe competiţii câştigate, una dintre cele mai importante medalii obţinute este cea de argint, la etapa internaţională a competiţiei World Robot Olympiad 2018 Thailanda.

Asociaţia Galatzi 2020, sub care funcţionează clubul de robotică Sophia Science, a lansat vineri, 31 mai 2019, proiectul ”Fish Robo Friend - Robotica Educaţională soluţia viitorului pentru zonele umede” finanţat prin Programul Operaţional de Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014 – 2020, proiect ce a fost depus în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală a zonei Pescăreşti Prut-Dunăre (Măsura 3 - Promovarea şi valorificarea socio-culturală a zonei pescăreşti precum şi consolidarea rolului comunităţilor pescăreşti în dezvoltarea locală) implementată la nivel local de către Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă ”Prut – Dunăre” Galaţi (FLAG Galaţi).

Proiectul ”Fish Robo Friend - Robotica Educaţională soluţia viitorului pentru zonele umede” încurajează diversificarea şi incluziunii sociale în cadrul activităţilor de robotică educaţională a copiilor şi tinerilor cu preocupări în domeniul ştiinţei şi tehnologiei. Cu finanţarea obţinută, copiii de la clubul de robotică vor beneficia de tablete şi laptopuri de ultimă generaţie. Lansarea proiectului a fost făcută în mod inedit, printre sute de copii interesaţi de roboţeii prezentaţi de echipa clubului de robotică.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu