19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Reprezentanţii firmei japoneze Yazaki Corporation, unul dintre cei mai importanţi producători de echipamente pentru industria auto, s-au întâlnit marţi după-amiază, la sediul Consiliului Judeţului, cu autorităţile locale pentru a discuta oportunitatea unei investiţii în oraşul nostru. Reprezentanţii Yazaki nu au dorit ca întâlnirea să fie una publică deoarece discuţiile au avut drept scop doar informarea cu privire la oportunităţile pe care le are oraşul, care ar putea contribui la decizia de a investi.
Conform spuselor primarului, în privinţa aceasta nu îşi face iluzii, dar tratează cu seriozitate orice posibilă investiţie în Galaţi.
"Regret că au fost prezentaţi ca salvatorii oraşului... că oamenii au creat deja 3.500 de locuri de muncă... E exagerat acest lucru. Oamenii sunt într-o vizită de studiu, au fost şi la Suceava, şi la Brăila, şi la Iaşi. Planul lor investiţional va fi după 2015. (...) Urmează să analizeze toate datele, informaţiile pe care le culeg de peste tot. Eu cred, cel puţin la modul în care ne-am prezentat noi, că suntem interesanţi - ne-am prezentat cine suntem, şi cu sărăcia, cu infrastructura care aşa e, deocamdată... Eu nu îmi fac iluzii mari, dar e firesc şi normal să tratăm cu respect orice potenţial investitor, lucru pe care îl şi facem. Nu vindem iluzii, că nu îmi place", a spus, la finalul întâlnirii, primarul Marius Stan.
Firmei Yazaki i s-a promis că, în cazul în care va decide să investească în Galaţi, autorităţile locale vor face tot posibilul să o ajute.
"După ce au vizitat şi Brăila, au avut cuvinte de laudă pentru Galaţi - e un oraş mai mare, e un oraş mai primitor. Curioşi au fost să audă răspunsul la întrebarea de ce vrem noi să investească aici. Şi domnul primar, şi toţi cei care au fost de faţă au răspuns într-un glas, ceea ce le-a plăcut, că suntem o autoritate nouă şi vrem să depunem orice efort pentru a-i atrage şi a-i aduce la noi. Ce le putem prezenta? Parcul Industrial, care anul acesta a fost dat în funcţie. Parcul este virgin, deci pot să îl structureze aşa cum vor", a spus vicepreşedintele CJ, Cornel Hamza. Reprezentanţii Yazaki au vizitat Parcul Industrial, Zona Liberă, porturile.


Articole înrudite