19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: De Ziua Copilului 2024, Muzeul Eparhial Galaţi şi-a deschis larg porţile
FOTO: De Ziua Copilului 2024, Muzeul Eparhial Galaţi şi-a deschis larg porţile

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, de Ziua Internaţională a Copilului, mulţi copii şi tineri au avut prilejul de a participa la diverse activităţi şi manifestări creative şi recreative în cadrul cărora au fost prezentate talentele şi abilităţile dobândite de copii la cursurile cu specific tradiţional românesc.
În seara zilei 31 mai, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos şi-a deschis porţile larg pentru a-i primi pe cei mici, dar şi pe părinţii, bunicii şi îndrumătorii lor, care se ocupă, zi de de zi, de creşterea şi educarea acestor vlăstare, cât mai frumos şi mai sănătos posibil.
În cadrul acestei manifestări cultural-educative şi artistice, Ansamblurile folclorice gălăţene de cântece şi dansuri tradiţionale româneşti ”Doiniţa Covurluiului”, ”Dor de tei” – junior din cadrul Şcolii de dans ”Tăbuş” şi ”Flori dunărene” al Şcolii Gimnaziale ”Unirea” din comuna Braniştea, judeţul Galaţi, au pus în scenă prin cânt, dans şi voie bună tradiţiile şi obiceiurile zonei Dunării de Jos.
La eveniment a fost prezent chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpresfinţitul Părinte Casian, cei mici bucurându-se de atenţia deosebită şi dragostea celor din jur.
După momentele artistice din grădina muzeului, ierarhul Dunării de Jos a transmis celor prezenţi un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru frumoasele activităţi cu specific tradiţional românesc, a rostit rugăciuni împreună cu cei mici şi le-a oferit tuturor daruri.
Plini de bucurie de prezenţa în mijlocul lor a Părintelui Arhiepiscop aceştia au simţit nevoia de a interacţiona şi de a socializa, dar şi de a-i mulţumi pentru darurile oferite.
Ziua de 1 iunie este un moment premergător pentru următoarele manifestări educaţionale, misionare şi social-filantropice care se vor desfăşura în Arhiepiscopia Dunării de Jos în perioada următoare cu ocazia Duminicii Părinţilor şi Copiilor şi a pelerinajului tinerilor de la Mănăstirea Buciumeni, de Sărbătoarea Sfintei Treimi, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. FOTO, mai jos!


Articole înrudite