14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Proiect educaţional şi social pentru copii la Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Galaţi
FOTO: Proiect educaţional şi social pentru copii la Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Galaţi

În perioada 31 iulie - 3 august 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Aşezământul pentru tineret din cadrul Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” din cartierul gălăţean Mazepa II s-a desfăşurat prima ediţie a Proiectului educaţional şi social „Educaţie, de la tineri pentru tineri!”.
"Beneficiarii proiectului sunt 20 de tineri şi copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, care provin din familii defavorizate din Insula Mare a Brăilei, localitatea Titcov, cu care Parohia „Sf. Trei Ierarhi” din municipiul Galaţi este înfrăţită şi pentru care, de-a lungul timpului, a mai desfăşurat numeroase activităţi de întrajutorare, precum şi de instruire şcolară prin acordarea gratuită de meditaţii la diferite materii sau prin organizarea unor activităţi recreative în perioada vacanţelor.
Tinerii beneficiază, fără nici o discriminare, de o tabără de vară, în municipiul Galaţi, unde sunt implicaţi activ în acţiuni educative şi recreative şi se bucură de experienţa unor animatori şi îndrumători, având posibilitatea dezvoltării abilităţilor personale.
Prin activităţile din cadrul acestui proiect se aplică, cu entuziasm, recomandările Patriarhiei Române cu privire la organizarea de tabere cu copiii şi tinerii în vacanţa de vară, precum şi cele ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos prin programul eparhial „Vacanţa din pridvorul Bisericii”, desfăşurat de câţiva ani cu mare implicare şi disponibilitate.
Activităţile desfăşurate şi efortul depus în cadrul acestui proiect sunt asigurate de către o echipă de voluntari, alcătuită din 15 tineri, elevi ai Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, coordonaţi de către dra Patricia Dimachi, iniţiatoarea şi coordonatoarea acestui proiect.
De asemenea, proiectul beneficiază de susţinerea Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” din Galaţi, prin punerea la dispoziţie a spaţiilor parohiale şi prin implicarea unor membri din comitetul parohial - secţiunea pentru tineret, precum şi de suportul financiar oferit de o familie de credincioşi ai parohiei.
Structura proiectului se desfăşoară prin intermediul a 4 ateliere: dezvoltare personala, abilitaţi lingvistice, cultură generală şi îndemânare/creaţie şi abilităţi artistice.
La începutul programului participanţii au primit câte un ghiozdănel cu toate cele necesare pe parcursul desfăşurării activităţilor.
Copiii sunt împărţiţi în grupe de câte cinci, iar la fiecare grupă este câte un coordonator care se ocupă de supravegherea copiilor şi însoţirea acestora la activităţile moderate de voluntari instruiţi.
Pe parcursul celor patru zile, copiii beneficiază gratuit de transport, cazare, hrană, implicarea în activităţile special pregătite, plimbări şi vizite la obiective culturale şi turistice din municipiul Galaţi şi, nu în ultimul rând, de un program de rugăciune comun", a transmis Arhiepiscopia Dunării de jos. FOTO, mai jos!


Articole înrudite