20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: S-au urcat la volan fără permis, băuţi sau drogaţi
Galaţi: S-au urcat la volan fără permis, băuţi sau drogaţi

La data de 20 octombrie 2023, în jurul orei 21:00, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti au depistat un bărbat, de 57 de ani, din municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, în interiorul localităţii Vlădeşti, din judeţul Galaţi, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ, iar poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

La data de 21 octombrie 2023, în jurul orei 08:25, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Galaţi au depistat un bărbat, din comuna Pechea, judeţul Galaţi, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Alexandru Măcelaru, din municipiul Galaţi, sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea alcoolscop a fost indicată valoarea de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru aceeaşi infracţiune va fi cercetat un alt bărbat, cu vârsta de 34 de ani, domiciliat în municipiul Tulcea, care a fost oprit în traficul rutier de către un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 22B, în zona trecerii la nivel cu calea ferată. La testarea cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Şi în noaptea de 21/22 octombrie 2023, în jurul orei 01:00, un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Rutier Galaţi a depistat un bărbat, cu vârsta de 47 de ani, din municipiul Galaţi, care s-a urcat la volan şi a condus un autoturism pe strada Domnească, în zona parcului Mihai Eminescu, din municipiul Galaţi, deşi avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ, iar poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

La data de 22 octombrie 2023, în jurul orei 10:10, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Tecuci au oprit în traficul rutier, pentru control, un autoturism care era condus de un tânăr, cu vârsta de 21 de ani, din comuna Matca, pe DJ 251, din localitatea de domiciliu. Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât şi pentru cel de substanţe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.


Articole înrudite