17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Sală de sport transformată în spaţiu de cazare pentru refugiaţi
Galaţi: Sală de sport transformată în spaţiu de cazare pentru refugiaţi

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei din judeţul Galaţi au intrat 2.670 cetăţeni ucrainieni (1.438 prin PTF Galaţi rutier şi 1.232 prin PTF Oancea). Nici o persoană nu a solicitat azil.
Pentru solicitanţii de azil din Ucraina, în cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Galaţi sunt disponibile 65 locuri. Număr locuri ocupate de solicitanţii de azil din Ucraina: 158, cu menţiunea că aceştia au solicitat învoire pentru a se deplasa la Bucureşti, Constanţa şi pe raza judeţului Galaţi.
Locurile de cazare din judeţul Galaţi pentru migranţii din Ucraina aflaţi în tranzit:
- în cadrul blocului M11 pus la dispoziţie de Primăria municipiului Galaţi sunt cazate 126 de persoane, imobilul fiind ocupat la capacitate maximă;
- în cadrul căminelor studenţeşti aparţinând Universităţii ”Dunărea de Jos” Galaţi 560 de locuri, din care 560 ocupate;
- în cadrul internatelor şi sălilor de sport aparţinând unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi 369 locuri, din care 164 ocupate;
- în cadrul pensiunilor şi ONG-urilor din judeţul Galaţi care şi-au exprimat disponibilitatea de a caza refugiaţi 277 de locuri, din care 237 ocupate.
În cursul nopţii a fost operaţionalizată o sală de sport, unde sunt disponibile 70 de paturi. Cazarmamentul (paturi, saltele, lenjerii, pături) a fost pus la dispoziţie de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi şi a fost montat de jandarmi şi pompieri.
Zilnic, zeci de pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti şi poliţişti locali acţionează pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în cele două puncte de trecere a frontierei, operaţionalizara punctului de informare pentru cetăţenii din Ucraina şi controlul la tecerea frontierei.
Vă reamintim faptul că la nivelul judeţului Galaţi a fost constituit un grup de lucru, cu program 24/24, care va funcţiona la nivelul Prefecturii. Toţi cei care vor să ofere sprijin pentru cetăţenii veniţi din Ucraina (masă, cazare, alimente de bază, transport etc.) pot suna la numerele de telefon: 0236/460.055 sau 0790.288.000, sau pot trimite un mail pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., informează Prefectura Galaţi.


Articole înrudite