12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ginecolog din Camerun, la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor
Ginecolog din Camerun, la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor

Veste bună la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor, care are acum un specialist în videocolposcopie şi ultrasonografie obstetricală. Este vorba despre un medic din Camerun (foto ↑↓), cu studii la Facultatea de Medicină din Bucureşti, specialist în obstetrică-ginecologie. Astfel, monitorizarea sarcinilor cu ajutorul ecografului şi depistarea leziunilor maligne cu ajutorul videocolposcopului se pot realiza de acum şi la Spitalul Orăşenesc din Târgu Bujor, unitate medicală aflată la aproximativ 55 de kilometri de municipiul Galaţi.
„Este o veste foarte bună pentru acest spital, care se confruntă încă cu un deficit de medici, în condiţiile în care asigură serviciile medicale pentru aproximativ 60.000 de oameni din centrul judeţului. Noul medic este absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti, a făcut rezidenţiatul la spitale mari din Bucureşti şi a luat examenul de specialitate cu o notă foarte bună. Mai mult, vorbeşte foarte bine limba română şi este deja încântat de condiţiile găsite la Spitalul Orăşenesc din Târgu Bujor, acolo unde secţia de obstetrică-ginecologie este dotată cu tot ceea ce este nevoie, inclusiv două ecografe de ultimă generaţie şi un videocolposcop ultraperformant. Mai mult, secţia se va muta în curând într-un spaţiu nou, modernizat complet în cadrul amplelor investiţii derulate de Consiliul Judeţean la acest spital. De asemenea, sosirea noului medic înseamnă investigaţii medicale noi pentru pacienţi şi drumuri mai puţine la spitalele din muncipiul Galaţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Anual, în cadrul secţiei de obstetrică-ginecologie sunt îngrijite peste 600 de paciente. În acest moment, Spitalul Orăşenesc din Târgu Bujor are doi specialişti în obstetrică-ginecologie, informează CJ Galați.

Articole similare: Ginecologul camerunez de la Tg.Bujor: «Am fost bine primit!»

  • Galerie Foto:

Articole înrudite