×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296

La standurile cu mâncare de Serbările Galaţiului, igiena a lăsat de dorit

 
Joi, 19 Decembrie 2013 01:12
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a preveni apariţia toxiinfecţiilor alimentare ca urmare a consumului de alimente vândute de comercianţii stradali, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a efectuat, în colaborare cu reprezentanţi ai CJPC şi ai DSP, mai multe controale de Serbările Galaţiului. Rezultatele acţiunii au fost prezentate miercuri, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural.

Specialiştii au verificat în total 56 de standuri amenajate în zonele Casa de Cultură a Sindicatelor şi Faleza Superioară care vindeau produse alimentare. În urma acestor acţiuni, au fost aplicate 3 avertismente şi 9 amenzi contraveţionale în valoare totală de 2.600 lei. Neregulile constatate au fost încadrate la nerespectarea condiţiilor de igienă la depozitarea şi comercializarea alimentelor. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au verificat 32 de vânzători şi toţi aveau documentele necesare privind respectarea legislaţiei sanitare în vigoare. 

În acest context, prefectul Dorin Otrocol a ţinut să menţioneze că, din câte a observat, în zona standurilor în care erau vândute produse alimentare nu erau nici toalete ecologice, nici surse de apă pentru a se putea spăla pe mâini atât trecătorii, cât şi comercianţii care manevrau mâncarea. În privinţa imposibilităţii de a beneficia de un minimum de igienă, reprezentantul DSVSA, Ştefan Vasile, a explicat, cu jumătate de gură, că vânzătorii aveau mănuşi de unică folosinţă. De asemenea, specialiştii de la DSP au găsit totuşi improvizată o sursă de apă lângă tonetele cu mâncare. 

"Aici ar trebui implicată mai mult autoritatea locală că, în momentul în care organizezi asemenea sărbători şi stabileşti o locaţie, trebuie să stabileşti şi infrastructura. Va trebui să avem un dialog înainte de începerea acestor sărbători şi toţi factorii de decizie să se întâlnească şi să stabilească tot ce trebuie", a spus dr. Valentin Boldea, directorul DSP. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu