Laboratoare digitale în şcolile din Piscu şi Griviţa Recomandat

Joi, 26 Septembrie 2019 12:24
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii şcolilor gimnaziale Piscu şi Griviţa, din judeţul Galaţi, îşi vor desfăşura şi în acest an şcolar, 2019-2020, orele de matematică şi informatică în laboratoare echipate cu tablete pentru fiecare elev, cu laptop pentru profesor şi videoproiector pentru clasă. Cele două şcoli gălăţene continuă astfel programul de educaţie digitală al Fundaţiei Orange, "Digitaliada", care îşi propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătăţirea performanţei şcolare.

Pe lângă tablete, laptopuri şi videoproiectoare, cele două două unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi au primit şi un pachet complet de aplicaţii adaptate curriculei, precum şi proiecte didactice pentru matematică şi TIC şi ghiduri de predare digitală, astfel încât profesorii, care au participat la sesiuni de formare pentru a învăţa să utilizeze noile metode digitale la clasă, să predea cu uşurinţă folosind tehnologia digitală.

„Proiectul Digitaliada este nemaipomenit pentru că a creat o bază de date de lecţii în format digital care sunt accesibile. În continuare ne dorim să folosim la maxim şi cu maximum de randament pentru elevi resursele materiale, informatice, educaţionale pe care le-a furnizat acest proiect”, spune Anişoara Vrînceanu, directorul şcolii din Piscu. „Digitaliada este oportunitatea de a avea resurse materiale îmbunătăţite, cadre didactice implicate şi preocupate de o altă abordare, elevi interesaţi şi mai bine pregătiţi, părinţi mulţumiţi”, spune Loredana Constandache, directorul şcolii din Griviţa.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu