03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţencele de la FC Universitatea primesc vizita campioanei României, Universitatea Olimpia Cluj
Gălăţencele de la FC Universitatea primesc vizita campioanei României, Universitatea Olimpia Cluj

Liga 1 la fotbal feminin programează duminică 29 septembrie, pe stadionul Siderurgistul, de la ora 11.00, partida FC Universitatea Galaţi - Universitatea Olimpia Cluj Napoca, restanţă din cea de-a 4-a etapă. Se anunţă un duel interesant şi un spectacol fotbalistic pe măsură în care formaţia clujeană, campioana României în ultimii 7-8 ani porneşte cu prima şansă, dar „panterele negre” gălăţence au spirit de luptătoare, sunt capabile şi dispuse să „muşte” letal din adversare. „Am mai spus-o şi o să mă repet, şi anume că, într-un meci nu urmăresc numai punctele puse în joc, ci în special cum se prezintă echipa noastră. Un joc frumos atrage mai multă simpatie din partea celor care privesc decât obţinerea punctelor. În ultima deplasare de la Cluj, după meci, membrii staff-ului echipei adverse au venit la banca noastră tehnică să ne felicite câteva jucătoare care le-au atras atenţia. Acest lucru mi-a dovedit că avem un lot valoros care poate atrage privirea chiar şi celor mai bune cluburi. Duminică îmi doresc ca fetele sa joace cu sufletul, să-şi arate spiritul de războinice pe care orice sportiv de performanţă îl are în sânge. Când îţi doreşti să câştigi, vei face tot posibilul să obţii victoria. Duminică sunt pregătit să văd un meci în care ambele echipe au ce arăta. De aceea invit cât mai mulţi suporteri să privească un spectacol fotbalistic”, ne-a declarat antrenorul gălăţean Alexandru Caracaş.
„Panterele negre” s-au liniştit după ce şi-au primit restanţele salariale din sezonul trecut, s-au concentrat pe antrenamente şi vor să dea totul pe teren pentru a obţine primele puncte pe teren propriu din acest sezon chiar dacă va absenta golgetera Carmen Marcu, convocată la un stagiu de pregătire al Naţionalei României Under 19. „Suntem pregătite pentru acest meci, ne dorim să facem o figură frumoasă, suntem încrezătoare în forţele proprii. Îmi doresc ca prin ambiţie, muncă şi devotament să reuşim ceea ce pregătim la antrenamente zi de zi. Personal, îmi doresc să-mi ajut echipa cât mai mult, iar la final să ieşim cu zâmbetul pe buze şi mândre de noi că am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a câştiga. Sperăm să avem cât mai mulţi suporteri alături de noi, să ne susţină. Invităm toţi doritorii şi iubitorii de fotbal la stadion”, a concluzionat Lidia Moacă, căpitanul echipei FC Universitatea Galaţi.
Înaintea duelului direct, cele două echipe sunt vecine de clasament, locul 5 gazdele respectiv locul 4 clujencele, ambele cu 6 puncte. Tot duminică, junioarele Under 15 de la FCUG antrenate de Gabriel Călinescu, care în prima etapă au obţinut o victorie entuziasmantă, 5-4 cu Selena Contanţa, vor susţine primul joc oficial în deplasare din carieră, cu Activ Slobozia.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite