19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Laboratoare inteligente la Liceul „Sfânta Maria” Galaţi cu bani din PNRR
Laboratoare inteligente la Liceul „Sfânta Maria” Galaţi cu bani din PNRR

Liceul Teoretic „Sfânta Maria” Galaţi implementează proiectul "Dotarea cu laboratoare inteligente a Liceului Teoretic „Sfânta Maria”", finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - PNRR. Proiectul se desfăşoară în perioada decembrie 2023 - ianuarie 2025, valoarea totală a contractului de finanţare fiind de 590.243,22 lei, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene.
Obiectivul general al proiectului este creşterea accesului la mijloace moderne de învăţare pentru elevi şi consolidarea competenţelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip „laborator inteligent” pentru cadrele didactice. Proiectul vizează de asemenea creşterea accesului la educaţie pentru grupurile vulnerabile şi combaterea excluziunii sociale, absenteismului şi abandonului şcolar.
Activităţile derulate în cadrul proiectului: achiziţionarea de echipamente tehnologice - inclusiv mobilier ergonomic adaptat şi integrat specific - pentru dezvoltarea unor laboratoare inteligente digitale (smartlab); achiziţionarea de conţinut educaţional care va acoperi domenii din programa şcolară şi de software/licenţă cu specific educaţional care să asigure distribuirea centralizată, în reţeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive; conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la reţeaua de comunicaţii a unităţii de învăţământ; instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat prin 4 sesiuni de instruire.


Articole înrudite