×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296

Magazinele de vise au fost închise dar consumul nu poate fi oprit

 
Marți, 25 Februarie 2014 17:03
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un raport al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Galaţi arată că în 2013 au fost efectuate razii în urma cărora au închis toate magazinele de vise care vindeau etnobotanice sau, după denumirea oficială, substanţe cu efect psihoactiv. Raportul menţionat a fost prezentat marţi dimineaţă, în cadrul Comisiei de Dialog Social care a avut loc la Prefectură. Aici, reprezentantul BCCO a mai menţionat faptul că aceste controale s-au concretizat şi în cercetarea a 45 de persoane (traficanţi şi consumatori), precum şi în reţinerea a 7 persoane. Cu toate că, cel puţin oficial, nu mai există astfel de magazine, consumul nu poate fi oprit, întrucât traficanţii şi consumatorii au găsit soluţii şi se înţeleg pe internet sau chiar în strad.
"După închiderea magazinelor de vise, fenomenul a fost diminuat şi s-a mutat în stradă, în sensul că marea majoritate a consumatorilor au procurat astfel de substanţe de la dealerii stradali, rezultând un mic trafic. Cu toate acţiunile de prevenire şi combatere a acestui fenomen, în ultima perioadă s-a constatat existenţa activităţilor de comercializare şi consum de substanţe psihoactive noi, care nu sunt reglementate prin lege. Acestea sunt comandate prin internet şi importate în special din ţări non-europene, din zona Asiei şi Americii de Sud, îngreunând substanţial activitatea de identificare şi monitorizare a persoanelor implicate", arată raportul înaintat conducerii Prefecturii.
Efectele consumului de produse şi substanţe cu proprietăţi psihoactive sunt mult mai grave decât consumul de droguri de risc (cannabis, marijuana, haşiş), din cauza folosirii la prepararea acestora a unor substanţe chimice foarte nocive sănătăţii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu