Magia sinergiei artistice: Ekphrasis la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi (FOTO) Recomandat

Joi, 16 Iunie 2022 13:01
Publicat în Comunitate

Vernisajul expoziţiei „Ekphrasis. Spaţii în mişcare” i-a purtat pe gălățeni într-o ameţitoare călătorie spirituală pornită din Bucureşti, urmată de Paris, apoi Erevan (Armenia), în prezent fiind finalizată printr-o serie de evenimente culturale în Galaţi, Bucureşti şi Timişoara.
Muzeul gălăţean a găzduit în seara de miercuri, 15 iunie, prima zi a expoziţiei semnată de artistul plastic Constantin Rusu, care, alături de lucrările de pictură şi grafică, a prezentat un fascinant performance de fuziune a materiei artistice. Conceptul a început din Franţa, prin colaborarea cu muzicianul american Peter Vukmirovic Stevens, ei construind circumstanţele creative de imersie a vizualului în muzică şi invers. «Ekphrasis» este un termen care defineşte modalitatea retorică în care un mediu de artă încearcă să relaţioneze cu un alt mediu, prin definirea şi descrierea esenţei şi formei sale, şi se raportează mai pregnant şi direct la public, prin vivacitatea sa iluminativă.
Cei doi artişti au făcut o demonstraţie de măiestrie, unul prin grafica în tuş pe panouri mari, celălalt folosind un dispozitiv original, digital pentru o partitură muzicală modernă, abstractă. Spectatorii au avut ocazia să intre într-un spaţiu metafizic de mare atmosferă. Expoziţia a fost deschisă de directorul muzeului, dr. Dan Basarab Nanu, împreună cu curatorul Cristiana-Ştefania Culiţă. VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu